VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vyřezávané kelímky

Už dlouho se chystáme udělat něco z papíru, co by bylo opravdu krásně vyřezané. Kouzelné na řezacích plotrech je, že si vyřežete cokoliv si vymyslíte, aniž byste museli shánět a kupovat drahé raznice.

Vyřezávané kelímky

Po chvíli vymýšlení okrasného vzoru vznikly tyhle kelímky :)

Použité vyřezávací šablony

Vyřezávací šablona - kelímek

Postup:

Začněte s vytvořením šablonky na vyřezání. Na papíře takový kelímek vytvoříte tak, že si vezmete kružítko a se stejným středem uděláte dvě kružnice - jedna bude spodní, druhá horní hrana kelímku. Potom z toho vezmete výřez - v našem případě o úhlu 60 stupňů - čáry zase musí procházet středem, kam jste píchli kružítko. Když máte výseč přesně 60°, které najdete na každém patchworkovém pravítku, bude dno kelímku mít poloměr rovný jedné šestině poloměru menší kružnice, kterou jsme kreslili výsek.
Ale dost matematiky - vzor máte přeci od nás připravený :)

Tvrdý barevný papír (máme obyčejný tvrdý barevný z papírnictví) položte na řezací podložku a hloubku nože pro tvrdý papír dejte 2. Pokud máte řezací podložku fungl novou, tak to fakt nerada říkám, ale měli byste ji trochu zašpinit ;) ... třeba ji položit lepivou stranou na koberec. Ona přeci jen na řezání papíru lepí jako nová moc a papír vám půjde špatně dolů. My už ji máme nějaký ten měsíc, takže už je tak akorát jetá ;)

Začněte s vytvořením šablonky na vyřezání. Tvrdý barevný papír položte na řezací podložku a hloubku nože pro tvrdý papír dejte 2.

Když máte papír vyřezaný, tak u vzorů podobných tomuto doporučuju napřed vytahat ty drobné průřezy a teprve potom odlepit celý velký kus. Ono přeci jen když odlepujete ty pidicucky a máte lepivou podložku ještě přikrytou papírej, tak se vám tam nechytají rukávy a sotva odlepené kousky se vám nepřilepí těsně vedle ;) Když jsou drobky pryč, můžete sloupnout i hlavní kus.

Když máte papír vyřezaný, tak u vzorů podobných tomuto doporučuju napřed vytahat ty drobné průřezy teprve potom odlepit celý velký kus Když jsou drobky pryč, můžete sloupnout i hlavní kus.

Takto pak vypadá vyřezaná šablonka. Ke stažení to máte jako vektor, takže si na spodu ty kousky na přilepení můžete libovolně upravit podle konkrétní velikosti kelímku, kterou budete řezat.

Takto pak vypadá vyřezaná šablonka Takto pak vypadá vyřezaná šablonka

Aby byl kelímek krásně kontrastní, udělali jsme ještě výřez jenom kraje, který po vyřezání vložíme dovnitř kelímku.

Aby byl kelímek krásně kontrastní, udělali jsme ještě výřez jenom kraje, který po vyřezání vložíme dovnitř kelímku. Aby byl kelímek krásně kontrastní, udělali jsme ještě výřez jenom kraje, který po vyřezání vložíme dovnitř kelímku.

Kelímek jsme slepili stejně jako vnitřní díl v kontrastní barvě a vložili jsme je do sebe.

Kelímek jsme slepili stejně jako vnitřní díl v kontrastní barvě vložili jsme je do sebe

Můžete využít i srdíčka, která jste vyřezali a použít je jako dekoraci. Co do kelímků dáte je jen na vás - můžete do nich třeba vložit obaly na květináče a udělat jim na nějaký čas jiný kabátek nebo do nich nasypat voňavé bylinky.

Můžete využít i srdíčka, která jste vyřezali a použít je jako dekoraci. Můžete využít i srdíčka, která jste vyřezali a použít je jako dekoraci. Vyřezávané papírové dekorace

Budu se moc těšit, že vymyslíte ještě něco mnohem lepšího. Kouzelné na vyřezávání s řezacími plotry je to, že nemusíte kupovat žádné drahé raznice a vyřežete si cokoliv si vymyslíte. Takže Tvoření zdar!!!

Vyřezávání papíru papírové vystřihovánky Vyřezávané kelímky

Těším se na vaše nápady
Lenka



Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční ozdoby na Brother V5
Vánoční ozdoby na Brother V5
vzory vánočních ozdob a vánočních dekorací nemusíte vždy kupovat nebo je shánět na internetu. Může je mít v sobě i váš vyšívací stroj
shlédnuto: 5329x,
komentářů: 4

Vánoční hvězda s prošitím
Vánoční hvězda s prošitím
Vánoční dekorace je spojením patchworku a prošívání na vyšívacím stroji.
shlédnuto: 7898x,
komentářů: 11

Opravy oděvů - Zmenšení trička
Opravy oděvů - Zmenšení trička
Taky máte doma spoustu triček, které mají špatnou velikost? Vyzkoušeli jsme overlock a coverlock a jedno jsme zmenšili
shlédnuto: 15794x,
komentářů: 2

Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou
Patchworkový polštář s prošíváním bavlnkou
Technika prošívání patchworkových vzorů bavlnkou - Bobbin work mě opravdu chytla. Polštář získá zvláštní vintage nádech.
shlédnuto: 25627x,
komentářů: 10






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.