VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Dekorace z 3D kytiček

Začíná nám podzim, tak proč si nezpříjemnit doma atmosféru a nevyrobit si podzimní dekoraci? Dnes budeme vyrábět papírové 3D kytičky a lepit je do rámečku. Kytičky můžete lepit do nějakého tvaru nebo písmene, třeba začáteční písmeno vašeho jména. Tato dekorace se ale hodí do každého ročního období - na Vánoce nebo třeba na svatbu dle výběru barev a tvaru. Určitě se skvěle hodí i jako Valentýnské přání :)

Dekorace z 3D kytiček

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - 3D kytička

Postup:

Na 3D kytičky budete potřebovat barevné tvrdé papíry, pinzetu, špachtli, lepidlo a tavnou pistoli, rámeček a řezací plotr. Popř. můžete použít nůžky a skalpel.

Nachystejte si

Jako první si na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou) nalepte tvrdý barevný papír. Doporučuji používat papíry vyšší gramáže - my jsme použili papír cca 260g/m2. V plotru si otevřete šablonu kytiček, kytičky si nakopírujte a rozmístěte je podle umístění vašeho materiálu. Šablony si můžete zmenšit, ať se vám jich tam vejde více, navíc - čím menší šablony (posléze 3D kytičky) budou, tím preciznější bude kopírování tvaru, který si vyberete (např. srdíčko nebo motýl).

Materiál nalepte na mezipodložku Otevřete si šablonu Šablonu si zmenčete a nakopírujte

Nastavte řez pro váš papír. Na řez papíru použijte univerzální automatický nůž (černý). My jsme dnes řezali na plotru Brother ScanNCut řady SDX. Na papír gramáže 230 gramů a více nastavte přítlak (cut pressure) na hodnotu -2 až -1. Rychlost (speed) můžete nechat na výchozím nastavení (hodnota 5) nebo ji lehce zvýšit. U řezacího plotru řady CM, musíte hloubku i přítlak nastavit a otestovat na vašem materiálu. Po nastavení řezu plotru spusťte řez.

Nastavte řez Spusťte řez

Jakmile budou kytičky vyřezané, odeberte přebytek papíru a poté z lepící mezipodložky odlepte i samotné kytičky. K tomu použijte špachtli a buďte opatrní, ať papír nepotrháte. Celý proces zopakujte s dalšími barvami. Já jsem použila přízemní barvy papíru, aby se hodily k podzimu ale také proto, že jsou tyto barvy hodně moderní (tzv. *nude* - nahé barvy). Papíry, které jsem používala, mají rozměr 30x30 cm, vyřezávání těchto šablon je celkem zdlouhavé, protože jich potřebujete hodně, proto jsem na většinu používala podložku o rozměru 30x60 cm.

Řez je dokončen Odeberte přebytečný materiál Pak odeberte vyřezané šablony Odeberte výřezky z podložky pomocí špachtle

Až budete mít vyřezaný dostatečný počet šablon na kytičky (já jsem jich měla cca 50), tak můžete začít s namotáváním. Postupujte od konce do středu tak, že konec spirály chytíte do pinzety a spirálu na pinzetu začnete namotávat viz foto. Tento postup se mi osvědčil nejlépe. Jakmile budete mít papír kompletně namotaný okolo pinzety, nechejte si kousek volný, na tento kousek naneste lepidlo nebo lepidlo z tavné pistole a přilepte je na spodní část kytičky. A kytička je hotová, tento postup zopakujte u zbytku papírových spirál. Doporučuji si k motání takto velkého počtu kytiček zapnout třeba film :D - je to zdlouhavé.

Nyní přijde na řadu smotávání kytiček Konec spirály chyťte do pinzety Spirálu kompletně omotejte okolo pinzety Na vnitřní konec spirály naneste lepidlo
Konec spirály přitiskněte na spodek květiny Konec spirály přitiskněte na spodek květiny Celý proces zopakujte s několika barvami

Dále si nachystejte papír, který si naměříte a obstřihnete podle velikosti vašeho rámečku. Na tento papír si nakreslete vybraný tvar, např. srdíčko, já jsem nakreslila motýlka. Ve skutečnosti jsem motýla obkreslila podle šablony, kterou jsem si vyřezala na plotru. Tento krok ale můžete vynechat, protože obrys nemusí být nijak přesný, protože na něj budete lepit kytičky.

Nachystejte si papír do rámečku Na papír si nakreslete šablonu Květinky naskládejte do šablony Květinky naskládejte do šablony

Papír můžete nechat volně nebo jej dejte do rámečku. Kytičky si naskládejte do obrysu vašeho tvaru alespoň přibližně, pak můžete začít postupně lepit všechny kytičky, já jsem použila tavnou pistoli, ale pokud máte silně lepivé lepidlo můžete použít i to. S lepením postupujte z jednoho kraje ke druhému, vždy odeberte jednu kytičku z místa, kde jste si ji předtím umístili jen orientačně. Jako doplnění do děr mezi kytičky jsem si vytvořila opravdu malé květinky, které jsem zapasovala mezi ty velké. V poslední řadě jsem si z pásku papíru vyrobila tykadla tak, že jsem papír na jednom konci částečně smotala. Tykadla jsem pak slepila k sobě a obě tykadla jsem přilepila k hlavě motýla.

Květinky naskládejte do šablony Květinky naskládejte do šablony Postupně nalepte všechny květiny do šablony Na spodek šablony naneste lepidlo nebo lepidlo z tavné pistole
Na spodek šablony naneste lepidlo nebo lepidlo z tavné pistole A kytičky jsou nalepené Už stačí jen přilepit tykadla

A máte hotovo. Dekorace je hotová a osloví každého. Pokud budete mít vysoký rámeček a jako vrchní vrstvu sklo, tak z kytiček můžete udělat začáteční písmeno vašeho jména a na skleněnou vrstvu nalepit celé jméno vyřezané z vinylové fólie.

Motýl z papírových 3D kytiček Kytičky můžete nalepit do jakéhokoliv rámečku A je hotovo! Detail motýlka


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Podzimní dekorace na dveře
Podzimní dekorace na dveře
Podzim je za dveřmi. Je plný barev a inspirace. Co takhle si vytvořit dekoraci na dveře právě v podzimních barvách?
shlédnuto: 587x,
komentářů: 0

Šablony na barvení
Šablony na barvení
Vyrobte si s námi veselé šablony na barvení. My jsme si pro vás dnes připravili projekt na šablony na barvení květináčů. Ať vaše kytičky ještě více rozzáříte. Oko hned upoutají vzory, které na květináčích během chvilky sami vytvoříte.
shlédnuto: 542x,
komentářů: 0

Náušnice z korku
Náušnice z korku
Dnes si vyrobíme náušnice, a to celkem neobvyklé náušnice, budou totiž z korku. Ten je opravdu atraktivním materiálem na léto. Plotr korek krásně řeže a vy pak náušnice můžete nabarvit, pokreslit nebo nějak jinak ozdobit :) Jdeme na to!
shlédnuto: 666x,
komentářů: 0

Pořadač do auta
Pořadač do auta
Vozíte děti v autě? Potom jste určitě už řešili problém, kam jim dát pitíčko tak, aby bylo v dosahu a jak jim upevnit tablet na sledování pohádek. Poradíme vám, jak na to.
shlédnuto: 250x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.