VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Šablony na barvení

Vyrobte si s námi veselé šablony na barvení. My jsme si pro vás dnes připravili projekt na šablony na barvení květináčů. Ať vaše kytičky ještě více rozzáříte. Oko hned upoutají vzory, které na květináčích během chvilky sami vytvoříte. Šablony jsou skvělý pomocník, můžete je použít i na barvení něčeho jiného, se správnými barvami třeba na textil. Šablony jsme si nachystali do různých témat, třeba kočičky nebo šablonu laděnou na zimu, alespoň můžete vánoční hvězdu "obléct" do tématicky ozdobenéno květináče. :)

Šablony na barvení

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - květinky
Vyřezávací šablona - kočičky
Vyřezávací šablona - linie
Vyřezávací šablona - zima
Vyřezávací šablona - moře

Postup:

Na šablony budete potřebovat vinylovou samolepící fólii (může být i šablonová fólie), přenosovou fólii, řezací plotr, kovovou špachtli a hák, popř. skalpel, vinylový nůž, nůžky, barvy na keramiku (pokud máte keramický květináč), kuchyňskou houbičku a květináč.

Nachystejte si

Na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou) si nalepte vinylovou fólii (papírový podklad+nízko lepící mezipodložka). Pokud používáte šablonovou fólii, nalepte ji na středně lepící mezipodložku NSS 20 (modrou) (plastový podklad+středně lepící mezipodložka). V plotru si načtěte šablonu a poté si naskenujte materiál na podložce, ať vidíte, zda se vám vejdou všechny vzory na materiál. Šablony si tedy rozmístěte tak, ať se všechny krásně vejdou na fólii a mají okolo sebe navíc nějaký prostor v materiálu, tím zamezíte, aby se vám při barvení nedostala barva mimo šablonu.

Fólii si přilepte na zelenou mezipodložku Naskenujte si podklad Rozmístěte si šablony tak ať se vlezou na fólii

Na řez fólie můžete použít černý automatický nůž, ideální ale je nůž vinylový, který má tenčí čepel a dokáže krásně vyřezat i malinké detaily. Nástroj vyměňte a nastavte řez plotru, já jsem dnes řezala na plotru Brother ScanNCUT řady SDX. V nastavení nezapomeňte zapnout poloviční řez (HALF CUT: ON), aby plotr vyřezal jen fólii a papírový podklad zůstal v celku. Pro otestování nastavení ťukněte na tlačítko "Test". Pokud je testovací řez v pořádku, stiskněte "Start".

Můžete použít vinylový nůž Nastavte řez Nezapomeňte nastavit poloviční řez Pro otestování řezu klikněte na
Spusťte řez

Až plotr dořeže všechny šablony, vyndejte podložku z plotru a pomocí háku či skalpelu opatrně odstraňte vnitřní výřezky ze spodní papírové vrstvy.

Řez je dokončen Odeberte vnitřky šablony z fólie Odeberte vnitřky šablony z fólie Šablona je hotová

Dál si připravte přenosovou fólii, ustřihněte si z ní tak velký kousek, aby se na ni opět vešly všechny vzory nebo použijte více menších kousků přenosky. Přenosku začněte postupně lepit na vinylovou fólii tak, že vždy odlepíte kousek papíru z přenosky a tento kousek nalepíte na vinyl. Papír, na kterém je přenoska nalepená budete rolovat pod ní viz foto. Postupujte po malých částech a pomalu, snažte se, ať mezi fólií a přenoskou nemáte žádné bubliny.

Nachystejte si přenosovou fólii Nalepte přenosovou fólii na šablonu Nalepte přenosovou fólii na šablonu Nalepte přenosovou fólii na šablonu
Můžete použít dva kusy přenosové fólie přes sebe

Jakmile budete mít přenosku nalepenou na vinylu, odlepte vinyl z lepivé podložky, můžete použít kovovou špachtličku. Vzory obstřihněte na jednotlivé malé šablony. Z těchto šablon odstraňte papírovou vrstvu a nalepte je na květináč, pak opatrně sejměte přenosku z vinylu. Nyní je šablona připravená na barvení.

Odlepte celou šablonu z podložky Šablonu s přenoskou rozstřihněte Šablonu s přenoskou rozstřihněte Šablonu odlepte z podkladového papíru
Šablonu odlepte z podkladového papíru Šablonu nalepte na květináč Nyní můžete opatrně sejmout přenosovou fólii

Přijdou tedy na řadu barvy na keramiku. Malým kouskem kuchyňské houbičky naneste barvu na květináč přes šablonu. Čím menší vrstvu barvy nanesete, tím lépe se vám bude sundávat vinylová šablona z květináče. Barvu na květináči nechte pár hodin (nebo přes noc) zaschnout. Po pár hodinách můžete opatrně vinylovou šablonu odlepit.

Nachystejte si barvy a houbičku Barvu naneste na kousek houbičky Začněte nanášet houbičkou barvu přes šablonu Nyní počkejte až barva kompletně zaschne
Až barva zaschne, opatrně sloupněte šablonu Při sloupávání šablony buďte opravdu opatrní A je hotovo! Hotový květináč

Krásný květináč je hotový. Už stačí jen trošku toho zahradničení, do květináče přesadit nějakou rostlinu a můžete se kochat.

Hotový květináč Hotový květináč Hotový květináč Detail květináče
Detail květináče


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Náušnice z korku
Náušnice z korku
Dnes si vyrobíme náušnice, a to celkem neobvyklé náušnice, budou totiž z korku. Ten je opravdu atraktivním materiálem na léto. Plotr korek krásně řeže a vy pak náušnice můžete nabarvit, pokreslit nebo nějak jinak ozdobit :) Jdeme na to!
shlédnuto: 670x,
komentářů: 0

Pořadač do auta
Pořadač do auta
Vozíte děti v autě? Potom jste určitě už řešili problém, kam jim dát pitíčko tak, aby bylo v dosahu a jak jim upevnit tablet na sledování pohádek. Poradíme vám, jak na to.
shlédnuto: 253x,
komentářů: 0

Vyřezávané puzzle
Vyřezávané puzzle
V dnešním návodu pro vás máme super rychlý postup, jak si doma vyrobit puzzle za pomocí plotru. Je opravdu jednoduchý a vy si jej můžete vyrobit z jakéhokoliv obrázku nebo fotografie. Můžete klidně rozřezat malůvky vašich dětí a udělat z něj puzzle.
shlédnuto: 737x,
komentářů: 0

Jak darovat peníze
Jak darovat peníze
Taky dumáte, jak darovat peníze? Náš kamarád měl padesátiny, takže jsme to vyřešili bankovkou 50 EUR a máme pro vás návod, jak ji vtipně zakomponovat do přáníčka.
shlédnuto: 748x,
komentářů: 1






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.