VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Podzimní dekorace na dveře

Podzim je za dveřmi. Je plný barev a inspirace. Co takhle si vytvořit dekoraci na dveře právě v podzimních barvách? Přesně to vás totiž čeká v dnešním projektu. Vyrobte si krásný rámeček plný barev na vaše vstupní dveře. Ozdobte svůj domov a inspirujte všechny vaše návštěvy. Do tvoření můžete zapojit i děti.

Podzimní dekorace na dveře

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Dekorace dýně
Vyřezávací šablona - Dekorace dýně podklad
Vyřezávací šablona - Dekorace listy

Postup:

Na tento projekt budete potřebovat řezací plotr, já jsem řezala na plotru Brother ScanNCut řady SDX. Pokud máte plotr řady CM doporučuji vždy před řezáním vyzkoušet test, pro otestování správné hloubky i přítlaku řezu. Dále si nachystejte tavnou pistoli, širší rámeček - můžete použít i korpus na věnec, barevné papíry, filc a špachtličku.

Nachystejte si Můžete použít i filc

Na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou) si přilepte barevný papír gramáže 200 gramů a více. Z USB flash disku nebo pomocí Wi-Fi připojení si v plotru otevřete přiložené šablony lístků. Můžete řezat všechny listy, nebo pouze jejich část. Na řez papíru použijte automatický nůž (černý) a upravte nastavení řezání. Já jsem použila papír gramáže 215, přítlak (Cut Pressure) -2 a rychlost (Cutting Speed) jsem ponechala na výchozím nastavení, což je hodnota 5. Nastavení si upravte dle svého materiálu, otestujte a spusťte řezání.

Materiál si nalepte na podložku Použijte automatický nůž (černý) Načtěte si šablony do plotru Zvolte odkud chcete načíst data
Vyberte si lístky, které chcete vyřezat Nastavení řezu pro papír Spusťte řez

Jakmile budou listy vyřezané, odeberte je z podložky. Pro opatrnější odstraňování výřezků z lepivé podložky použijte kovovou špachtli.

Odeberte přebytečný papír Lístky odeberte z podložky pomocí špachtle

Celý proces několikrát zopakujte na papírech různých barev, tak aby vaše papírové listy byly barevné jako podzim.

Jako další si nachystejte šablonu dýní. Pro větší plasticitu výřezků na rámečku na dýně použijte filc. Na řezání běžného filcu jsem použila rotační nůž, řezání filcu s tímto nožem je jednodušší, protože filc nemusíte podlepovat a i tak se vám na podložce pěkně udrží a neshrne se.

Pokud použijete rotační nůž, filc bez podložení nalepte na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou), podložku načtěte do plotru, nastavte nižší rychlost a spusťte řezání.

Pokud filc budete řezat klasickým automatickým nožem (černým), musíte filc podlepit podkladovým materiálem a dočasným lepidlem ve spreji a následně přilepit na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou). Pokud byste filc nepodlepili, při řezání by se mohl shrnout a výřezy by byly poničené. Upravte nastavení řezu, zvolte nižší rychlost a cut pressure nastavte na hodnotu 1-2, nastavení si otestujte a spusťte řezání.

Při odebírání dýní z podložky buďte opravdu velmi opatrní a postupujte pomalu, aby se vám filc nepotrhal. Opět použijte špachtli.

Filc řezejte s rotačním nožem Filc odebírejte velmi opatrně

Nyní začněte s lepením všech výřezků na rámeček. Můžete použít lepidlo nebo tavnou pistoli. Listy lepte různými směry a i přes sebe.

Začněte lepit lístky na rámeček Použijte tavnou pistoli Nalepte šablony na rámeček Můžete listy překrývat přes sebe

Až budete mít nalepené všechny vybrané listy, přilepte jako finální vrstvu i vyřezané dýně z filcu. Nejprve filcové dýně nalepte lepidlem na dýně papírové, filc bude pevnější - šablona podklad. Můžete jej nalepit malinko stranou mimo spodní papír, aby dýně vypadaly více plastické a 3D. Poté hotové dýně nalepte na listy do spodní části rámečku.

Hotová podzimní dekorace Detail dýní z filcu

Krásnou podzimní ozdobu máte hotovou. Stačí už jen zezadu rámečku doprostřed vrchní části připevnit špagátek jako očko na zavěšení na dveře. Rámeček může být i krásná dekorace do bytu a je za chvilku vyrobený. Tak si užijte podzim ;)

Hotová dekorace Detail rámečku Hotová dekorace Hotová dekorace
Hotová dekorace


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Šablony na barvení
Šablony na barvení
Vyrobte si s námi veselé šablony na barvení. My jsme si pro vás dnes připravili projekt na šablony na barvení květináčů. Ať vaše kytičky ještě více rozzáříte. Oko hned upoutají vzory, které na květináčích během chvilky sami vytvoříte.
shlédnuto: 542x,
komentářů: 0

Náušnice z korku
Náušnice z korku
Dnes si vyrobíme náušnice, a to celkem neobvyklé náušnice, budou totiž z korku. Ten je opravdu atraktivním materiálem na léto. Plotr korek krásně řeže a vy pak náušnice můžete nabarvit, pokreslit nebo nějak jinak ozdobit :) Jdeme na to!
shlédnuto: 668x,
komentářů: 0

Pořadač do auta
Pořadač do auta
Vozíte děti v autě? Potom jste určitě už řešili problém, kam jim dát pitíčko tak, aby bylo v dosahu a jak jim upevnit tablet na sledování pohádek. Poradíme vám, jak na to.
shlédnuto: 251x,
komentářů: 0

Vyřezávané puzzle
Vyřezávané puzzle
V dnešním návodu pro vás máme super rychlý postup, jak si doma vyrobit puzzle za pomocí plotru. Je opravdu jednoduchý a vy si jej můžete vyrobit z jakéhokoliv obrázku nebo fotografie. Můžete klidně rozřezat malůvky vašich dětí a udělat z něj puzzle.
shlédnuto: 733x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.