VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Dětská fleecová čepice

Venku začíná přituhovat a vy jste možná právě zjistili, že jsou dětem jejich loňské čepice malé nebo se jim barevně nehodí k letošní nové bundě.

Dětská fleecová čepice

Máme pro vás návod, jak si fleecovou čepici ušít.

Použité výšivky

Snowboard

Postup:

Na ušití čepice si připravte fleece (my jsme použili stejný, jako na ušití nákrčníku), šňůrku nebo kulatou gumičku a brzdící koncovku.

Na ušití čepice si připravte fleece, šňůrku nebo kulatou gumičku a brzdící koncovku.

Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy (my máme 50cm) a přidejte 2 cm přídavek na šev plus něco málo na to, aby čepice byla přiměřeně volná (běžně stačí 1 cm). Výsledné číslo bude šířka pruhu.
Výšku čepice jsme střihli 32cm - výška je 24 cm s přídavkem 6cm na lem a 2cm přídavek na tunýlek pro stažení gumičkou.

Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev

Protože máme fleece jednobarevný, vyšili jsme si na čepici výšivku lyžaře, která bude vepředu a čepici trochu ozvláštní. Na látku si vyznačte umístění výšivky. Složte si záložku z jedné strany 6cm od okraje a z druhé strany 2cm.

Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev Aby vám čepice seděla, změřte si obvod hlavy a přidejte přídavek na šev

Vyznačte si střed čepice a nažehlete nažehlovací trhací materiál z rubu na místo, kde bude výšivka.

na rub nažehlete trhací nažehlovací výztuhu

Výšivku si uložte na USB Flash disk, připojte ke stroji - my jsme vyšívali na Brother NV2600, na displeji zmáčkněte ikonu USB, vyberte uloženou výšivku, zvolte "nast.". Nyní můžete výšivku upravit - pokud potřebujete zde můžete výšivku posunout, otočit apod. Naše výšivka má dvě barvy - první barvu jsme přeskočili, protože barvu lyžaře nahradíme podkladovým fleecem a posunuli jsme se až na druhou barvu. Po upravení zvolte "ukončit úpravy" a nyní můžete vložit rámeček a výšivku vyšít.

Výšivku na USB vložte do stroje vyberte vzor vyberte vzor a klikněte na Nastav Nyní můžete vzor upravovat.
Posuneme barvu aby se první barva- lyžař - nevyšívala Posuneme barvu aby se první barva- lyžař - nevyšívala Dejte vyšívat

Materiál upevněte do vyšívacího rámečku a vložte do stroje. Výšivku vyšijte.

Materiál upevněte do vyšívacího rámečku a vložte do stroje. Materiál upevněte do vyšívacího rámečku a vložte do stroje. Výšivku vyšijte Výšivku vyšijte

Jakmile je výšivka dokončená vyjměte fleece z rámečku a nažehlovací papír v rubu odtrhněte.

zažehlovací papír v rubu odtrhněte. výšivka dokončená

Obnitkujte dlouhé strany. My jsme použili overlock Brother M3034D.

Obnitkujte dlouhé strany. Obnitkujte dlouhé strany. Obnitkujte dlouhé strany. Obnitkujte dlouhé strany.

Nyní si přiložte krátké strany k sobě a sešijte. Začněte na spodní hraně a u horního okraje skončete se sešíváním cca 4cm před koncem látky - vynechejte otvor na šňůrku - gumičku cca 2cm a došijte na stroji se zapošitím. Vznikne tak díra pro protažení gumičky.

skončete se sešíváním cca 4cm před koncem látky - vynechejte otvor na šňůrku - gumičku cca 2cm a došijte na stroji se zapošitím Vznikne tak díra pro protažení gumičky. Vznikne tak díra pro protažení gumičky.

Zahněte si spodní lem cca 6cm od kraje, našpendlete a přišijte.

Zahněte si spodní lem cca 6cm od kraje, našpendlete a přišijte. Zahněte si spodní lem cca 6cm od kraje, našpendlete a přišijte.

Pokud chcete čepici hezkou, ušijte vedle švu ještě jeden ve vzdálenosti asi 5 mm, dvojité prošití vypadá moc hezky.

Pokud chcete čepici hezkou, ušijte vedle švu ještě jeden ve vzdálenosti asi 5 mm, dvojité prošití vypadá moc hezky. Pokud chcete čepici hezkou, ušijte vedle švu ještě jeden ve vzdálenosti asi 5 mm, dvojité prošití vypadá moc hezky. Pokud chcete čepici hezkou, ušijte vedle švu ještě jeden ve vzdálenosti asi 5 mm, dvojité prošití vypadá moc hezky. Horní tunýlek s vloženou gumičkou prošijte u kraje zahnutí tak, abyste gumu neprošili a byla uvnitř.

Na gumičku (nebo kulatou šňůrku) si navlékněte brzdící koncovku. Pokud chcete čepici používat i jako nákrčník, naměřte si délku gumičky tak, aby byla delší, než je šířka čepice. Gumičku sešijte. Přiložte si oba konce vedle sebe, obalte proužkem látky a cik-cak stehem sešijte. Proužek látky vám pomůže kulaté gumičky chytit a sešít k sobě.

Gumičku sešijte Gumičku sešijte Gumičku sešijte Gumičku sešijte
Gumičku sešijte

Horní lem založte 2 cm do rubu. Vynechaným otvorem pro gumičku provlečte gumičku s nasazenou brzdící koncovkou, sešitou gumičku vložte do složeného lemu a našpendlete tak, aby byla gumička uvnitř. Tímto se vyhnete komplikovanému protahování gumičky do už ušitého tunýlku.

Na gumičku (nebo kulatou šňůrku) si navlékněte brzdící koncovku. sešitou gumičku vložte do složeného lemu a našpendlete tak, aby byla gumička uvnitř.

Horní tunýlek s vloženou gumičkou prošijte u kraje zahnutí tak, abyste gumu neprošili a byla uvnitř.

sešitou gumičku vložte do složeného lemu a našpendlete tak, aby byla gumička uvnitř. Horní tunýlek s vloženou gumičkou prošijte u kraje zahnutí tak, abyste gumu neprošili a byla uvnitř.

S rozvolněnou gumkou můžete používat čepici i jako nákrčník.

S rozvolněnou gumkou můžete používat čepici i jako nákrčník.

Gumičku stáhněte a čepice je připravená pro nošení.

Gumičku stáhněte a čepice je připravená pro nošení. Gumičku stáhněte a čepice je připravená pro nošení. Gumičku stáhněte a čepice je připravená pro nošení.

Fleecu máme koupeného celkem dost, takže příští týden bude následovat návod na extra jednoduchý nákrčník a na rukavice.

Návod fleecová čepice i s nákrčníkem Návod fleecová čepice i s nákrčníkem Návod fleecová čepice i s nákrčníkem


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Barvení textilu přes šablony - stencil
Barvení textilu přes šablony - stencil
Návod na to, jak si vytvořit originální polštářek s pomocí šablony :)
shlédnuto: 3342x,
komentářů: 0

Podzimní dekorace - halloweenský svícen
Podzimní dekorace - halloweenský svícen
Chcete si vytvořit krásnou podzimní dekoraci? Neváhejte, zvládne to kdokoliv :)
shlédnuto: 6298x,
komentářů: 0

Zatkávání mohérové vlny
Zatkávání mohérové vlny
Další úžasný projekt od JAMALY. Recyklujte staré látky a mohér po babičce
shlédnuto: 2344x,
komentářů: 1

Zažehlování na trička - termolis
Zažehlování na trička - termolis
Zažehlování není věda! :) Návod na trička pro obsluhu na narozeninovou oslavu.
shlédnuto: 3537x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.