VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Dětské kalhoty s kapsičkou

Nedávno jsem si pořídila krásnou látku z mušelínu. Už když jsem ji kupovala, tak mě napadlo, že by z této krásné látky byly super kalhotky pro chlapečka. Samozřejmě i pro holčičku dle zvolené látky. Pokud máte i vy doma ve skříni už dlouho nějakou roztomilou dětskou látku, chcete ji na něco využít, jen nevíte na co, máme pro Vás tip na letní dětské kalhoty.

Dětské kalhoty s kapsičkou

Postup:

Střih na dětské kalhoty si vytvoříte podle dětského bodýčka. Připravte si tedy bodýčko, látku na kalhoty, papír a fixu na vytvoření střihu. Pak budete ještě potřebovat nůžky na látku, krejčovský metr a špendlíky, knoflíky a k tomu patku na přišívání knoflíků a patku pro knoflíkovou dírku. Ještě si nachystejte šicí stroj, určitě se vám bude hodit i overlock.

Na kalhoty pro děti si nachystejte

Bodýčko si složte na polovinu a položte na papír – bodýčko obkreslete s přídavkem na šev a volnost - přidávala jsem asi 2 cm na středu a 2 cm na okraji. Na střihu je i naznačená kapsička.

Bodýčko složené na polovinu si položte na papír Bodýčko obkreslete s přídavkem na šev a volnost Bodýčko obkreslete s přídavkem na šev a volnost Na střihu je i naznačená kapsička

Zadní i přední díl je stejný – střed v přehybu látky. Na předšití průramků a průkrčníků si ustřihněte 2x sedlo a kapsičku na našití na přední díl.

Na předšití průramků a průkrčníků si ustřihněte 2x sedlo a kapsičku na našití na přední díl

Látku si složte lícem k sobě a střih umístěte tak, že budete mít střed v přehybu látky. Všechny díly si ustřihněte 2x - velký hlavní díl (přední + zadní), 2x sedlo (přední + zadní - jsou stejné). Kapsu si vystřihněte jen 1x. Na krajích jsem přidávala 1 cm přídavek na šev.

Látku si složte lícem k sobě a střih umístěte tak že budete mít střed v přehybu látky. Všechny díly si ustřihněte 2x. Všechny díly si ustřihněte 2x. Všechny díly si ustřihněte 2x.
Všechny díly si ustřihněte 2x.

Látku na kapsičku si na šikmých stranách dvakrát zahněte (aby byl kraj jakoby zarolovaný dovnitř), zašpendlete a podle patky prošijte na šicím stroji. Já jsem na šití dnes použila šicí stroj Brother F410.

Látku na kapsičku si na šikmých stranách zašpendlete a prošijte. Kapsu našpendlete na přední díl pod sedlo.

Sedlo si našpendlete líc na líc na přední díl. Připravenou kapsu pak našpendlete na přední díl pod sedlo (to zatím odklopte od předního dílu viz foto) a kapsičku přišijte. Kapsu je potřeba přišít na všech krajích, kromě těch dvou šikmých, které máte už zapravené. Kapsičku si našpendlete tak, že asi 7 mm látky podhrnete dovnitř (je lepší si to před špendlením sežehlit žehličkou dovnitř, bude se to líp špendlit i sešívat. Přišitím na kraji i 7 mm od kraje potom vnitřní prostor kapsičky krásně začistíte.

Kapsu našpendlete na přední díl pod sedlo. Kapsu našpendlete na přední díl pod sedlo. Kapsu našpendlete na přední díl pod sedlo.

Nyní si našpendlete sedla na přední a zadní díl a přišijte, rožky sestřihněte a obraťte.

Nyní si našpedlete sedla na přední a zadní díl a přišijte Rožky sestřihněte a obraťte. Rožky sestřihněte a obraťte. Rožky sestřihněte a obraťte.
Rožky sestřihněte a obraťte.

Boční díly včetně sedla a rozkroku si přišpendlete na sebe a sešijte. Já jsem použila overlock Brother 3034DWT.

Boční díly včetně sedla a rozkroku si přišpendlete na sebe a sešijte. Díly sešijte na overlocku Díly sešijte na overlocku Díly sešijte na overlocku
Díly sešijte na overlocku

Po sešití si obnitkujte sešité přední a zadní sedlo, aby bylo pěkně začištěné, opět jsem použila overlockový stroj.

Po sešití si obnitkujte sešité přední a zadní sedlo.

Sedla v kraji zašpendlete a na patku prošijte na šicím stroji.

Sedla si v kraji prošpendlete a na patku prošijte. Sedla si v kraji prošpendlete a na patku prošijte.

Nyní si zahněte spodní díl nohavic – cca 1,5 cm zahněte a zašpendlete a v kraji prošijte.

Nyní zahněte spodní díl nohavice – cca 1,5, zašpendlete a prošijte na šicím stroji. Nyní zahněte spodní díl nohavice – cca 1,5, zašpendlete a prošijte na šicím stroji. Prošijte na šicím stroji.

Nyní si vyšijte dírky na zadní díl. Knoflíkové dírky jsou vyšité na šicím stroji Brother F410 – tento stroj má možnost šití automatické knoflíkové dírky. Do patky na automatickou knoflíkovou dírku vložte knoflík a stroj Vám vyšije dírku ve velikosti knoflíku.

Nyní si vyšijte dírky na zadní díl. Šicí stroj Brother F410 má možnost automatické knoflíkové dírky. Šicí stroj Brother F410 má možnost automatické knoflíkové dírky. Do patky na knoflíkovou dírku vložíte knoflík a stroj Vám vyšije dírku ve velikosti knoflíku.
Do patky na knoflíkovou dírku vložíte knoflík a stroj Vám vyšije dírku ve velikosti knoflíku.

Nyní na stroji přišijte knoflíky. Použijte k tomu patku na přišívání knoflíků.

Nyní opět na stroji přišijte knoflíky Nyní opět na stroji přišijte knoflíky Nyní opět na stroji přišijte knoflíky

Kalhoty se mi po vyzkoušení zdály celkem široké, a tak jsem na bočních švech vytvořila záhyby - to uděláte tak, že si od průramku naměříte cca 6 cm a od bočního švu si složte cca 3 cm viz foto.
Super je, že další rok tyhle švy jenom vypárám a budou kalhotky zase o něco větší a budou dál sloužit.

Pokud se vám zdají kalhoty široké a můžete je bočních švech vytvořit záhyby Od průramku si naměřte cca 6cm a od bočního švu si složte cca 3cm. Od průramku si naměřte cca 6cm a od bočního švu si složte cca 3cm. Od průramku si naměřte cca 6cm a od bočního švu si složte cca 3cm.

A kalhoty jsou hotové. Jsou opravdu praktické, jak na léto přes plavky k bazénu nebo k moři nebo klidně i na doma přes punčocháče! Co na ně říkáte?

A kalhoty jsou hotové A kalhoty jsou hotové


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Zavinovačka pro miminko
Zavinovačka pro miminko
Zavinovačky jsou vděčné - miminka jsou krásně měkoučce zabalená a dobře se jim spí. Naši zavinovačku můžete ušít pro svoje miminko nebo pro panenky do kočárku. Ukážeme vám, jak na to a na nazdobení použijeme něžnou aplikaci ovečky.
shlédnuto: 35x,
komentářů: 0

Jarní nebo podzimní vesta s kapucí
Jarní nebo podzimní vesta s kapucí
Ve dnešním projektu si ušijeme jarní nebo podzimní vestu, designový kousek, který přitom vůbec není složitý na ušití a kamarádky se Vás budou ptát, kde jste tak úžasnou vestu koupila. V tom je to kouzlo, vyrobíte si ji sama!
shlédnuto: 235x,
komentářů: 0

Taška s jezevčíkem
Taška s jezevčíkem
Máte doma jezevčíka? Tak to budete nadšení z dnešního projektu, vyšijeme si totiž jezevčíka na tašku. Taška je na ušití jednoduchá a výšivka je jako aplikace, kterou můžete použít třeba i na polštářek nebo na tričko! Tak pojďme na to!
shlédnuto: 172x,
komentářů: 0

Patchworkový blok Motýl
Patchworkový blok Motýl
Tento blok jsem začala šít už dávno, ale do výstavy BPM doufám bude deka dokončená. Ptali jste se mě na návod - tady tedy je.
shlédnuto: 589x,
komentářů: 3






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.