VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Zavinovačka pro miminko

Zavinovačky jsou vděčné - miminka jsou krásně měkoučce zabalená a dobře se jim spí. Naši zavinovačku můžete ušít pro svoje miminko nebo pro panenky do kočárku. Ukážeme vám, jak na to a na nazdobení použijeme něžnou aplikaci ovečky.

Zavinovačka pro miminko

Použité výšivky

Ovečka - aplikace

zavinovacka-strih.pdf

Postup:

Na spací zavinovačku pro miminko si nachystejte nejlépe bavlněné plátno a výplň na zavinovačku - já mám připravený vatelín. Protože jsme zavinovačku zdobili aplikací ovečky, ještě jsme si nachystali látky na aplikaci - tělíčko bude z polartecu, mráčky imitace koženky.
Dál už je to klasika - budete potřebovat krejčovský metr, nůžky na látku, špendlíky. Pro vyšítí aplikace si nachystejte i vyšívací nitě, nažehlovací papír, rozpustnou fólii a žehličku. Samozřejmě si nachystejte šicí stroj a vyšívací stroj nebo můžete použít kombinaci. Já jsem dnes použila šicí stroj Brother NV1800Q a vyšívací stroj Brother NV880.

Nachystejte si Nachystejte si Nachystejte si

Připravte a nastříhejte si látku podle střihu v PDF. Látka bude samozřejmě dvojitě, spodní část má rozměrydélka 82 cm, šířka 52cm, s tím, že nahoře je do kulata. Dle náčrtu látku vystřihněte. Je to už včetně přídavku na šev. Druhou část látky (přední) si nachystejte ve velikosti 52 cm x 57 cm i s přídavky na švy. Uprostřed bude výšivka, takže tady si látku podžehlete nažehlovacím trhacím materiálem, tak aby přesahoval velikost rámečku. A jdeme vyšívat!

látku podlepte nažehlovacím papírem, tak aby přesahoval velikost rámečku Tam kde bude výšivka, látku podlepte nažehlovacím papírem Tam kde bude výšivka, látku podlepte nažehlovacím papírem látku podlepte nažehlovacím papírem, tak aby přesahoval velikost rámečku

Látku i s podkladovkou upněte do rámečku a ten vložte do vyšívacího stroje. Ve stroji si otevřete výšivku - aplikaci. Dle obrázku si vyberte vyšívací nitě, které budete používat.

Látku upněte do rámečku Rámeček vložte do stroje Nachystejte si vyšívací nitě

Aplikace se vyšívají po vrstvách. V první barvě stroj nejdříve obšije obrysy obláčků a tím vyznačí, kam máte položit látku. Pokud budete aplikovat pevnější látku, stačí ji vyžehlit a položit na rámeček. Rámeček vraťte do stroje a stroj látku druhou barvou přišije. Jakmile je přišito, opatrně vytáhněte rámeček ze stroje a látku obstřihněte těsně za švem.
POZOR: při vytahování rámečku ze stroje si vždycky dejte pozor, abyste nepohnuli s vyšívací jednotkou.

Vyšijte mráčky jako aplikaci Látku obstřihněte

Dále pokračujte podle výšivky. Jako barva č. 3 se vyšívají ozdobná srdíčka, barva č. 4 vyšije ouška ovečky. Potom přichází 5. - černá nit, která zase pouze vyznačí místo, kam máte položit látku na obličej ovečky. Po zastavení položíte na vyznačené místo zvolenou látku a látka se barvou č. 6 přišije. Vytáhněte rámeček ze stroje a obstřihněte těsně kolem švu.

Vyšijte hlavu a obličej Pak vyšijte tělíčko jako aplikaci

Barva č. 7 zase vyznačuje, kam položit další látku - tentokrát na tělo ovečky. Tady si můžete pohrát a použít klidně nějaký huňatý materiál, svetrovinu, flauš nebo třeba sakon. My jsme na tělo ovečky použili polartek. Pokud budete mít podobný materiál, který je na lícové části chlupatější, použijte vodou rozpustnou fólii. Tuto fólii přiložte na látku, která bude jako horní část těla ovečky (fólie se nedává do rámečku), udrží tak chlupatější materiál.
Barva č. 8 látku na ovečku přišije, barva č. 9 pak vyšívá nožičky, barva č. 10 vyšívá oči a pusu, barva č. 11 vyšívá trávu.
Poslední barvy obšívají přišitou látku. Nejprve barvou č. 12 obláčky, barva č. 13 obličej a poslední barva tělo ovečky.

Pro vyšití tělíčka použijte rozpustnou fólii

Jakmile se dovyšívá, fólie se odtrhne, stejně jako zbytky trhacího papíru ze spodní strany látky. A aplikace je hotová.

Po vyšití fólii odtrhněte Pak odtrhněte i přebytečný materiál Pak odtrhněte i přebytečný materiál Pak odtrhněte i přebytečný materiál
Aplikace je hotová

Teď našpendlete vždy jeden přední a jeden zadní díl lícem k sobě a sešijte je na šicím stroji. Šev rozžehlete.

Našpendlete obě části k sobě Našpendlete obě části k sobě Našpendlete obě části k sobě Sešijte k sobě na šicím stroji
Rozžehlete Rozžehlete

Nachystejte si dva pásky na zapínání, které se všijí do boků - délka 57 cm, šířka 6 cm. Přeložte je lícem k sobě, zašpendlete a konce sešijte. Otočte a sežehlete. Tím krásně začistíte krátké okraje. Pásek můžete na otevřené straně při kraji sešít, aby se Vám s páskem lépe pracovalo a aby se neotvíral - přijde totiž touto stranou všít bočních švů zavinovačky.

Nachystejte si dva pásky na zapínání, přeložte a našpendlete Konce sešijte k sobě Můžete sešít, aby se Vám s páskem lépe pracovalo, aby se neotvíral Můžete sešít, aby se Vám s páskem lépe pracovalo, aby se neotvíral

Podle jednoho ze sešitých dílů si ustřihněte rouno (vatelín), našpendlete jej k látce a přišijte jej v kraji (jenom k jednomu z dílů). Na šití spacího pytle Vám bude stačit šicí stroj, ale můžete na obšívání využít i overlock.

Podle tvaru si ustřihněte rouno Našpendlete jej k látce a přišijte k sobě

Jakmile budete mít sešito, našpendlete a našijte lícovou stranu části pásky na zapínání. Od spodní části vynechejte asi 1 cm a v kraji přišijte připravené pásky.

Našpendlete jej k látce a přišijte k sobě Našpendlete jej k látce a přišijte k sobě Rouno přišijte k látce

Vezměte druhou část spacího pytle, tu přiložte lícem k líci, opět našpendlete a prošijte - tentokrát na patku, nezapomeňte nechat otvor cca 15 cm na otočení. Sestřihněte rožky.

Vezměte druhou část spacího pytle, tu přiložte lícem k líci Opět našpendlete a prošijte, nechejte otvor na otočení Opět našpendlete a prošijte, nechejte otvor na otočení Sestřihněte rožky

Pak už jen stačí otočit připraveným otvorem. Otvor pak zašpendlete a prošijte. Celý pytel prošijte v kraji, vyžehlete.

Pak už jen stačí otočit připraveným otvorem Pak už jen stačí otočit připraveným otvorem Otvor pak zašpendlete a prošijte Otvor pak zašpendlete a prošijte
Celý pytel prošijte v kraji, vyžehlete Celý pytel prošijte v kraji, vyžehlete

Jako poslední zbývá zapínání - můžete využít více variant - suchý zip (na ten je třeba myslet ještě před finálním sešitím), patentky... Já budu našívat ozdobné knoflíčky. Na paspulku naznačte, kam budete vyšívat dírky a kolik jich bude. Já mám 4 knoflíčky, 11 cm od sebe. Používala jsem šicí stroj Brother NV1800Q, který má automatickou knoflíkovou dírku, na šicí stroj jsem tedy upevnila patku pro šití automatických knoflíkových dírek, označení A.

Našijte knoflíky Zbývá zapínání - můžete využít více variant, suchý zip, patentky Zbývá zapínání - můžete využít více variant, suchý zip, patentky

Knoflík vložte do patky, tím nastavíte přesnou velikost knoflíkové dírky.
TIP: Pro lepší manipulaci můžete knoflíkové dírky vyšít ještě před tím, než všijete paspulku do pytle.

Knoflík vložte do patky, tím nastavíte přesnou velikost knoflíkové dírky Knoflík vložte do patky, tím nastavíte přesnou velikost knoflíkové dírky

Dírky vyšijte, prostřihněte - nejlepší jsou nůžky pro vyšívání (mají ostrou špičku), pak přišijte knoflíčky.

Knoflíky i dírky jsou hotové

A máte hotovo. Krásný pytel na miminko do postýlky nebo kočárku. Bohužel miminko nemáme, šili jsme na panenku pro malé slečny.

A je hotovo Detail aplikace Hotová zavinovačka Hotová zavinovačka pro miminko
Hotová zavinovačka pro miminko Krásná zavinovačka pro miminko nebo panenku Krásná zavinovačka pro miminko nebo panenku


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jarní nebo podzimní vesta s kapucí
Jarní nebo podzimní vesta s kapucí
Ve dnešním projektu si ušijeme jarní nebo podzimní vestu, designový kousek, který přitom vůbec není složitý na ušití a kamarádky se Vás budou ptát, kde jste tak úžasnou vestu koupila. V tom je to kouzlo, vyrobíte si ji sama!
shlédnuto: 235x,
komentářů: 0

Taška s jezevčíkem
Taška s jezevčíkem
Máte doma jezevčíka? Tak to budete nadšení z dnešního projektu, vyšijeme si totiž jezevčíka na tašku. Taška je na ušití jednoduchá a výšivka je jako aplikace, kterou můžete použít třeba i na polštářek nebo na tričko! Tak pojďme na to!
shlédnuto: 172x,
komentářů: 0

Patchworkový blok Motýl
Patchworkový blok Motýl
Tento blok jsem začala šít už dávno, ale do výstavy BPM doufám bude deka dokončená. Ptali jste se mě na návod - tady tedy je.
shlédnuto: 589x,
komentářů: 3

Kapsář na dětskou postýlku
Kapsář na dětskou postýlku
Uspáváte batole v postýlce, ale zrovna nemůžete najít jeho oblíbeného plyšáčka? Už zase se Vám ztratil dudlík? Co takhle si vyrobit praktický kapsář na dětskou postýlku, kam můžete schovat tolik věcí potřebných k uspávání - dudlík, plyšáka nebo knížku.
shlédnuto: 331x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.