VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Dlouhé šaty šité podle tílka

Chystáte se na pláž a nemáte co na sebe? Tohle je určitě problém každé z nás :) Připravili jsme si pro vás návod na krásné dlouhé šaty, které jsou ideálním doplňkem na horké letní dny, a ve kterých se budete cítit skvěle.

Dlouhé šaty šité podle tílka

Autor návodu: Lenka Maráková a tým NEJ Šicí stroje

Báječné je, že na tyto šaty nepotřebujete střih. Naše kolegyně Lenka Maráková totiž ráda šije bez střihů a naučí to i vás :) Bude vám stačit nějaké tílko, které vám dobře padne.

Postup:

Na letní šaty si nachystejte nejlépe pružný materiál např. úplet, teplákovina apod. Dnes je v obchodech s látkami tolik krásných úpletů, že když tam vejdete, budete mít problém si koupit látku jenom na jedny šaty :) Látky potřebujete na délku zhruba tolik, jak mají být šaty dlouhé, takže se změřte od ramen po délku a přidejte nějakou rezervu. Šířka látky na standardní velikosti většinou stačí.

Připravený materiál si přeložte tak, aby Vám vznikl na bocích středový přehyb ( viz. obrázek )

středový přehyb

Na připravený materiál přiložte tričko, podle kterého budete šít šaty. Tričko je stejně jako látka na šaty přeložené napůl, aby výsledný střih byl souměrný.

Tričko obkreslete s přídavkem na švy doměřte obvod boků

Tričko obkreslete s přídavkem na švy a od pasu dolů přidávejte postupně šířku na boky a sukni. Doměřte požadovanou délku šatů (raděj delší, zkrátit je můžete vždycky :)

doměřte obvod boků Doměřte požadovanou délku šatů

Stejný tvar nakreslete na oba díly a díly vystřihněte. Než začnete stříhat, raději si znovu zkontrolujte, že před stříháním máte k tričku přidaný přídavek na šev aspoň 1 cm :).

Díly vystřihněte Díly vystřihněte

Sešijte na overlocku přední a zadní díl k sobě - nejprve boční švy a náramenice. My jsme šili na overlocku Brother 3034D.
TIP: pokud máte materiál pevnější, můžete si na bok šatů přidat rozparek, šaty tím získají elegantní nádech :)

Sešijte na overlocku boční švy a náramenice Sešijte na overlocku boční švy a náramenice Sešijte na overlocku boční švy a náramenice Sešité šaty

Šaty vyzkoušejte (oblečené rubem) a podle potřeby upravte. Naše kolegyně chtěla víc vypasované, takže jsme špendlili a značili kde je třeba ubrat. Jak vidíte, je lepší nechat šaty ze začátku širší, ubrat můžete vždycky, ale ustřiženou látku už nenastavíte :)

Šaty vyzkoušejte a podle potřeby upravte. Šaty vyzkoušejte a podle potřeby upravte. Šaty vyzkoušejte a podle potřeby upravte. Šaty vyzkoušejte a podle potřeby upravte.
Šaty vyzkoušejte a podle potřeby upravte.

Šaty složte tak, aby byly středy v přehybu, zužte podle naznačení a opět sešijte na overlocku.

Šaty složte tak, aby byly středy v přehybu Šaty složte tak, aby byly středy v přehybu zužte podle naznačení zužte podle naznačení

Průramky, průkrčník a spodní okraj zapravte na šicím stroji s použitím dvojjehly nebo na coverlocku, my jsme zapravovali na coverlocku Janome 2000CPX.

Průramky, průkrčník a spodní okraj zapravte Průramky, průkrčník a spodní okraj zapravte

Šaty už máte hotové, určitě vypadají nádherně a teď už hurá na dovolenou :) Posílejte nám své fotky v šatech, jsme zvědavé, jak Vám sluší :)

Hotové šaty Hotové šaty

Krásné léto

Tým NEJ Šicí stroje


Klíčová slova:

návod, projekt, šaty, léto

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vyšívání na rifle
Vyšívání na rifle
Bohatě vyšité oblečení je letos v módě. Nebojte se zrenovovat starší rifle a udělat z nich výstavní kousek.
shlédnuto: 5935x,
komentářů: 5

Zatkávání, háčkování, recyklace
Zatkávání, háčkování, recyklace
... tedy ne v tomto pořadí :) Další úžasný projekt od JAMALY. Využijte staré rifle a mohér po babičce
shlédnuto: 2832x,
komentářů: 1

Vyřezávání filcu na plotru
Vyřezávání filcu na plotru
Ukážeme vám, jak pracovat s filcem. Vyřezávání filcu na řezacím plotru a zatkávání filcu zatkávacím strojem :) To vše na vzoru tradiční patchworkové aplikace
shlédnuto: 5347x,
komentářů: 3

Halenka
Halenka
Rádi byste se pustili do šití oblečení, ale bojíte se začít? Zkuste pro začátek naši halenku bez střihu - s krásnou látkou naděláte za chvilku parádu na pláž nebo na letní párty!
shlédnuto: 2407x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.