VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Holčičí tylová sukně

Máte v rodině malou parádnici? Velkou radost jí určitě udělá nadýchaná sukně z tylu, která je jako dělaná na hraní na baletku nebo dovádění ve školce. Všechny kamarádky jí budou sukénku závidět :)

Holčičí tylová sukně

Autor návodu: Lenka Maráková a tým NEJ Šicí stroje

Postup:

Na tylovou sukni vám stačí málo - tyl, pruh pleteniny a širokou gumu do pasu. Na sukni délky 35 cm vám stačí tyl o šíři 150cm v délce 1m a pruh bavlněné látky nebo úpletu ve stejné barvě v šíři 15cm. Délku pruhu doporučujeme u úpletu střihnout jako obvod pasu dítěte + 5 cm, pokud použijete pevnou látku, pak pruh střihněte delší - obvod pasu dítěte + 10 cm.
Spotřebu látek můžete mít jinou - záleží na velikosti sukně. Nejjednodušší je vynásobit si požadovanou délku sukně 3x a k tomu koupit bavlněný úplet tak, aby jeho šířka stačila od pasu těsně pod zadek.

Na šití jsme použili šicí stroj Brother NV 2600 a na obnitkování overlock Brother M3034D. Bez overlocku se obejdete, ale většina švadlenek si ho stejně časem dokoupí, protože obnitkovací 4-nitné stehy na dvojnitném stroji nikdy plnohodnotně nenahradíte.

Na tylovou sukni vám stačí málo - tyl, pruh pleteniny a širokou gumu do pasu.

Sukýnka je tvořena ze 3 dílů tylu: vrchní díl má délku 35cm, střední díl 40cm a spodní s úpletem 25cm. Vrchní díl je o 5 cm kratší, aby sukénka působila vzdušněji.

vrchní díl má délku 35cm vrchní díl má délku 35cm, střední díl 40cm a spodní s úpletem 25cm vrchní díl má délku 35cm, střední díl 40cm a spodní s úpletem 25cm vrchní díl má délku 35cm, střední díl 40cm a spodní s úpletem 25cm

Spodní díl je kratší o délku bavlněné látky, kterou bude bude nastavený, aby se děvčátkům schovaly kalhotky, kdyby nosily sukénku bez punčocháčů :) Pokud se s látkou nechcete zlobit, stačí ustřihnout všechny tři díly stejně dlouhé a sukni jednoduše všít do gumy.

Díly si nastříhejte Díly si nastříhejte

Změřte si obvod pasu dítěte. Všechny tři díly tylu si nařaste na šíři obvod pasu dítěte + 10 cm. Naše holčička má v pase 50 cm, my jsme tedy řasili na 60 cm. K řasení můžete použít buď řasící aparát - ruffler.

řasení s řasícím aparátem - ruffler řasení s řasícím aparátem - ruffler Všechny tři díly tylu si nařaste na šíři obvod pasu dítěte + 10 cm

Pokud řasící aparát ani řasící patku nemáte, nastavte si na šicím stroji co nejdelší steh a díly rovně prošijte. Potom za horní nit zatáhněte a tyl nařaste ručně.

nastavte dlouhý steh tyl prošijte dlouhým stehem za horní nit zatáhněte a látku nařaste za horní nit zatáhněte a látku nařaste

U vrchního a středního dílu si sešijte boční švy.

Sešijte boční švy u horního a středního dílu Sešijte boční švy u horního a středního dílu Sešijte boční švy u horního a středního dílu

Na spodní nařasený díl našijte látkový pruh. Pokud máte pevnou látku, měla by šířka pruhu být stejná, jako šířka nařaseného tylu. Pokud jste zvolili pružný úplet, který stačí asi o 5 cm kratší, potom si oba díly sešpendlete k sobě na kraji a v půlce, úplet jemně natáhněte do šířky předřaseného tylu a sešijte. Úplet doporučujeme sešívat overlockovým stehem, aby byla látka zároveň obnitkovaná. Začátečníci si mohou nejprve úplet obnitkovat nebo zaentlovat a teprve potom látku sešít s nařaseným tylem.

Na spodní nařasený díl našijte látkový pruh. Na spodní nařasený díl našijte látkový pruh. Na spodní nařasený díl našijte látkový pruh. Na spodní nařasený díl našijte látkový pruh.

Sešijte boční šev spodního dílu.

Sešijte boční šev spodního dílu. Sešijte boční šev spodního dílu. Sešijte boční šev spodního dílu. Sešijte boční šev spodního dílu.

Nyní si k sobě složte lícem nahoru horní a střední díl (líc poznáte podle toho, kam míří boční šev - zároveň si díly složte tak, aby švy byly na sobě) a oba díly u horního okraje sešijte k sobě.

horní a střední díl sešijte horní a střední díl sešijte

Vnitřní díl s látkou vložte do sešitých dílů opět lícem nahoru a nahoře v kraji přišijte.

Vnitřní díl s látkou vložte do sešitých dílů opět lícem nahoru a nahoře v kraji přišijte. Vnitřní díl s látkou vložte do sešitých dílů opět lícem nahoru a nahoře v kraji přišijte. Vnitřní díl s látkou vložte do sešitých dílů opět lícem nahoru a nahoře v kraji přišijte. Vnitřní díl s látkou vložte do sešitých dílů opět lícem nahoru a nahoře v kraji přišijte.

Vrchní díl sukýnky si obnitkujte na overlocku nebo jen overlockovým cik-cak stehem na klasickém šicím stroji.

horní část sukně obnitkujte horní část sukně obnitkujte Vrchní díl sukýnky si obnitkujte

Širokou gumu si sešijte - délka gumy je podle pasu dítěte s přídavkem cca 4cm.

Širokou gumu si sešijte Širokou gumu si sešijte

Gumu našijte na sukýnku. Sukni si položte lícem nahoru, na řasení sukně položte gumu tak, abyste skryli obnitkovací šev a gumu shora přišijte. Je dobré použít rovný trojsteh, který je jemně pružný a šev se vám nepotrhá ani když sukni hodně roztáhnete. Gumu musíte při šití lehce natahovat, aby se sukýnka lépe oblékala. Doporučujeme vyznačit si na sukýnce polovinu a poté čtvrtinu a to samé udělat na gumě. Potom na značkách sešpendlete gumu a sukni k sobě a mezi špendlíky vždy gumu napněte na délku sukně.

Širokou gumu si sešijte Gumu našijte na sukýnku Gumu našijte na sukýnku Tylová sukně

Tylovou sukýnku je hotová a malá parádnice může začít řádit.

Tylová sukně pro malé parádnice Tylová sukně pro malé parádnice Tylová sukně pro malé parádnice

Krásný den
Lenka


Klíčová slova:

návod, projekt, sukně, sukénka, děti

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Svatební přáníčka nebo svatební oznámení
Svatební přáníčka nebo svatební oznámení
Vyřežte si romantická přáníčka. Je jen na vás, jestli je použijete na Valentýna, jako svatební oznámení nebo přání k svatbě.
shlédnuto: 3554x,
komentářů: 2

Nažehlovačky na trička
Nažehlovačky na trička
základní postup výroby nažehlování na textil
shlédnuto: 7056x,
komentářů: 0

Jarní přáníčka
Jarní přáníčka
Vyrobte si krásná, veselá, jarní přáníčka pro své blízké.
shlédnuto: 2687x,
komentářů: 1

Aplikace - sova
Aplikace - sova
fotonávod na šití aplikační výšivky - uvidíte jak jdou barvy po sobě a tipy jak vytvořit vlastní aplikaci
shlédnuto: 4405x,
komentářů: 4






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.