VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Nažehlovačky na trička

Pokud máte řezací plotr, můžete jednoduše vyrábět nažehlovačky na trička. Nažehlovat loga, nápisy i obrázky.

Nažehlovačky na trička

Potřebujete nažehlovací fólii a řezací plotr.

Postup:

Do plotru si vložte vyřezávací šablonu loga nebo obrázku.
POZOR: nezapomeňte vzor zrcadlově převrátit!!
Zrcadlové převrácení je nutné, protože až budete vzor nažehlovat, otočíte fólii lícem na textilii. Na vyřezávání nažehlovaček používáme mezipodložku NSS 30, která lepí nejvíc a i komplikovaný vzor udrží na místě.
Fólie se vyřezává matnou stranou nahoru, na matné straně je barva. Vyřezávat většinou stačí na hloubku nože 1 - 1,5.

Do plotru si vložte vyřezávací šablonu loga nebo obrázku. ólie se vyřezává matnou stranou nahoru, na matné straně je barva. POZOR: nezapomeňte vzor zrcadlově převrátit!! Vyřezávat většinou stačí na hloubku nože 1 - 1,5.

Plotr prořízne pouze horní část fólie, spodní nosná vrstva zůstane nerozřezaná a slouží jako přenosová fólie. Nyní z fólie sloupněte ty části barvy, které do vzoru nepatří. My jsme použili vzor z plotru Brother ScanNCut CM 900 a sloupli jsme přebytečnou barvu vcelku, většinou ale sloupnete samostatné kousíčky, které už se nedají použít.

Plotr prořízne pouze horní část fólie, spodní nosná vrstva zůstane nerozřezaná a slouží jako přenosová fólie. Z fólie sloupněte ty části barvy, které do vzoru nepatří Z fólie sloupněte ty části barvy, které do vzoru nepatří

U naší nažehlovací fólie je průhledná část jemně lepivá, dá se proto krásně nalepit na tričko přesně na místo, kam chcete vzor nažehlit. Na textilii položíte vzor matnou stranou dolů. Už jsem se setkala i s nažehlovačkami, které průhlednou vrstvu lepivou neměly.

U naší nažehlovací fólie je průhledná část jemně lepivá, dá se proto krásně nalepit na tričko přesně na místo, kam chcete vzor nažehlit

Co se týče samotného nažehlení, setkáváme se často s dotazy, zda je nutný termolis, nebo stačí žehlička či žehlící lis.
Je to tak, že v lisu jde jednoduše zaručit, že nažehlovačka bude držet i po vyprání, protože si nastavíte přesně teplotu, tlak i délku lisování podle pokynů výrobce nažehlovacích fólií.
Máme klienty, kteří nažehlují žehličkou nebo žehlícím lisem, ale to je potřeba zkrátka natrénovat - délku, teplotu i způsob žehlení - nedoporučujeme s žehličkou jezdit, žehlička by měla vyvíjet stálý tlak a teplotu. Liší se to také od materiálu, na který nažehlujete. Mě osobně to žehličkou nejlíp chytalo na softshellu.

Nažehlovat doporučujeme v termolisu Nažehlovat doporučujeme v termolisu Nažehlovat doporučujeme v termolisu zavřený termolis

Nažehlovací fólie jsou uzpůsobeny přímému nažehlování, pokud se bojíte, použijte ještě na fólii pečící papír.

Nažehlovací fólie jsou uzpůsobeny přímému nažehlování, pokud se bojíte, použijte ještě na fólii pečící papír. Nažehlovací fólie jsou uzpůsobeny přímému nažehlování, pokud se bojíte, použijte ještě na fólii pečící papír.

Po nažehlení se barva z fólie přelepí na tričko a zatepla jde průhledná fólie krásně sloupnout.

Po nažehlení se barva z fólie přelepí na tričko a zatepla jde průhledná fólie krásně sloupnout. Po nažehlení se barva z fólie přelepí na tričko a zatepla jde průhledná fólie krásně sloupnout.

Nažehlováním můžete rychle vyrobit spoustu krásných triček s vašimi originálními nápisy :) Nebojte se to zkusit :)
Lenka





Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jarní přáníčka
Jarní přáníčka
Vyrobte si krásná, veselá, jarní přáníčka pro své blízké.
shlédnuto: 2688x,
komentářů: 1

Aplikace - sova
Aplikace - sova
fotonávod na šití aplikační výšivky - uvidíte jak jdou barvy po sobě a tipy jak vytvořit vlastní aplikaci
shlédnuto: 4405x,
komentářů: 4

Mincovka
Mincovka
Malá kapsička třeba na mince nebo na jiné drobnosti.
shlédnuto: 4661x,
komentářů: 0

Výměna zipu u sukně
Výměna zipu u sukně
Společenská sezóna je už v plném proudu, takže pro vás dnes máme návod na to, jak si u sukně vyměnit skrytý zip.
shlédnuto: 3463x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.