VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Leptání dárkové whisky skleničky

Pořádáte svatbu a chcete poděkovat svému svědkovi za to, že vám je v tento den oporou? Máme pro vás rychlý návod na originální vyleptanou skleničku na whisky, kterou můžete potěšit nejen svědka, ale třeba ji věnovat i tátovi k narozeninám nebo jako vánoční dárek. S tímto dárkem budete určitě originální a ani vás to nebude stát moc peněz, stačí jen sehnat pěkné skleničky a mít trochu trpělivosti. :)

Leptání skleničky pro svědka

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - sako
Vyřezávací šablona - Sako - nejlepší svědek

Postup:

Na tuto skleničku budete potřebovat kousek vinylové fólie (stačí opravdu malý zbytek), kousek přenášecí fólie, leptací krém, kovovou špachtli, nějaké nůžky, skalpel a určitě to nejdůležitější....skleničku, která bude perfektně čistá a odmaštěná (nejlepší je skleničku pořádně umýt jarem) :)

Přichystejte si materiál

Na USB flash disk si stáhněte šablonu na vyřezání a vložte ji do plotru.
TIP: v plotru nebo v programu Brother CanvasWorkspace si můžete na řezací šablonu připsat jméno člověka, kterému chcete skleničku věnovat, aby byl dárek osobnější.

Na nízko lepící mezipodložku NSS 10 si nalepte kousek vinylové fólie a hloubku nože si nastavte přibližně na hodnotu 1 (hodnota se odvíjí jak od materiálu, tak od opotřebení nože - my jsme měli hodnotu nastavenou zhruba mezi 1-2, protože máme nůž už opotřebovaný) a přítlak nože nechte na 0. Šablonu si načtěte na displej plotru, pokud jste vinylovou fólii umístili hned na kraj podložky, tak ani není potřeba podložku skenovat, ale můžete přímo spustit řezání.

Načtěte podložku do plotru Připravte si šablonu Spusťte řezání Řezání šablony

Jakmile se šablona dořeže, opatrně ji kovovou špachtlí sloupněte z mezipodložky a do ruky si vezměte skalpel, teď to chce tu dávku trpělivosti! :) U šablony na leptání se musí vyloupat vše, co chcete mít vyleptané, takže pozor, ať to neuděláte obráceně. Navíc je vzor celkem drobný, takže si při vyloupávání dejte pozor i na to, ať se vám něco důležitého neztratí.

Sloupněte šablonu z podložky Odstraňte přebytečné kousky vinylové fólie Správně připravená šablona

Teď už máte šablonu hotovou, takže si nachystejte přenášecí fólii tak velkou, aby ji celou zakryla a šablonu přelepte. Přenášecí fólii na šabloně pořádně uhlaďte (nehty jsou v tomto případě skvělým pomocníkem) a odlepte spodní papírovou vrstvu z fólie tak, aby byla celá vinylová fólie přilepená na přenášecí fólii (hlavně opatrně na středy písmenek). Nyní takto připravenou šablonu nalepte správně na sklenici, pořádně uhlaďte a opatrně odlepte přenášecí fólii.

Nachystejte si nůžky a přenášecí fólii Přenášecí fólii přilepte na vinylovou fólii a obstřihněte ji Nalepte šablonu na skleničku a odstraňte přenášecí fólii

Nachystejte si leptací krém a nějaký nástroj, kterým ho na sklenici budete nanášet - může se jednat o špejli, párátko, tužku, zadní konec lžičky, možností je opravdu mnoho. :) Leptací krém naneste na všechna místa, která chcete v šabloně vyleptat a nechte 10-15 min působit.
TIP: do sklenice nalijte teplou vodu, aby leptací krém lépe působil

Nachystejte si leptací krém Naneste leptací krém na skleničku TIP: teplou vodu nalijte do skleničky

Tik tak - 15 minut uteklo. Skleničku můžete normálně umýt pod tekoucí vodou a máte hotovo. Krásná vyleptaná sklenička je na světě a můžete ji věnovat svědkovi, tatínkovi, manželovi nebo komukoliv jinému. :)

Vyleptaná sklenička Vyleptaná sklenička

Novinka: Videonávod




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Riflová sukně
Riflová sukně
Chcete si ze starých, ošoupaných, ale oblíbených riflí udělat zase moderní a pěkný kousek? V tomto návodu se dozvíte jak na to.
shlédnuto: 4631x,
komentářů: 0

Chlapecké trenýrky
Chlapecké trenýrky
Chcete svému synovi či vnukovi udělat radost? Ušijte mu krásné barevné trenýrky
shlédnuto: 1517x,
komentářů: 0

Dlouhá sukně s rozparkem
Dlouhá sukně s rozparkem
Chcete na léto elegantní a šik sukni, která se bude hodit na každou příležitost? S pomocí našeho návodu ji budete mít ušitou co by dup
shlédnuto: 2518x,
komentářů: 0

Vyřezávané přání z lásky
Vyřezávané přání z lásky
Hrajete Minecraft a máte rádi svoji mámu? Tímhle přáníčkem bude přesně vědět, že je od vás a určitě ji uděláte radost.
shlédnuto: 2831x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.