VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vyřezávané puzzle

V dnešním projektu pro vás máme super rychlý návod, jak si doma vyrobit puzzle za pomocí plotru. Postup je opravdu jednoduchý a vy si jej můžete vyrobit z jakéhokoliv obrázku nebo fotografie. Můžete klidně rozřezat malůvky vašich dětí a udělat z nich puzzle. Šablonu si můžete vybrat jednoduchou s 9 dílky pro malé děti, nebo složitější, která má dílků 25. Navíc pokud si vytisknete nějaký detailní či vzorovaný obrázek, zvýší se obtížnost skládání. :)

Vyřezávané puzzle

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Puzzle lehké
Vyřezávací šablona - Puzzle těžké

Postup:

Na tento jednoduchý projekt budete potřebovat pouze 3 věci - řezací plotr, vytištěný obrázek na tvrdém papíře nebo obrázek na kancelářském papíře zalaminovaný v laminovačce a kovovou špachtli. :)

Nachystejte si Nachystejte si

Nachystejte si tvrdý papír, v tomto případě použijte ten nejtvrdší papír, který můžete sehnat - min. 260g/m2 a více - tím předejdete poničení puzzle během používání. Na tento tvrdý papír si vytiskněte vámi zvolený obrázek či fotografii a přilepte jej na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou). Pokud používáte kancelářský papír zalaminovaný v laminátoru (laminovačce) - tzn. plastový podklad, přilepte jej na středně lepící mezipodložku NSS 20 (modrou).

Materiál si nalepte na podložku

V plotru (já jsem použila řezací plotr Brother ScanNCut řady SDX) si načtěte šablonu puzzle, poté si naskenujte podkladový materiál ať vidíte, zda se vám šablona vejde na vytištěný obrázek. Pokud se vám šablona puzzle do obrázku nevejde, přejděte do editace, zvolte editaci objektu a klikněte na první ikonu, zde upravte velikost obrázku, pokud je potřeba. Dál si správně umístěte šablonu, ať sedí do obrázku.

Naskenujte si podklad Přejděte do editace Dejte Object Edit Upravte si velikost šablony

Nastavte řez pro váš materiál, já jsem používala zalaminovaný kancelářský papír, proto jsem použila vysokou hodnotu přítlaku, protože se tento materiál skládá ze dvou vrstev fólie a jedné vrstvy papíru. Rychlost (cutting speed) můžete dát na vyšší hodnotu, protože budete řezat jednoduché tvary puzzle. Na oba typy materiálu (tvrdý papír i měkký zalaminovaný papír) použijte automatický nůž (černý).

Nastavte řez

Po nastavení řezu plotru, spusťte řezání. Pokud vám v průběhu řezu plotr zahlásí hlášku 'Estimated time to finish cutting has been updated.' znamená to, že plotr bude řezat automaticky 2x nebo 3x, aby byl řez úplný.

Estimated time - plotr pojede dvakrát nebo třikrát

Jakmile plotr dořeže, odeberte přebytečný materiál z podložky a poté z ní opatrně odeberte i samotné puzzle pomocí špachtle.

Řez je dokončen Odstraňte přebytečný materiál Pomocí špachtle odeberte výřezky Puzzle je hotové

A je to! Dnešní projekt byl opravdu rychlý, zato si s ním děti (nebo i dospělí ;) určitě vyhrají. Skládačka je pro děti i dospělé každého věku v závislosti na obtížnosti vytištěného obrázku, tak hurá skládat :)

Hotové puzzle Hotové puzzle Hotové puzzle Hotové puzzle


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Jak darovat peníze
Jak darovat peníze
Taky dumáte, jak darovat peníze? Náš kamarád měl padesátiny, takže jsme to vyřešili bankovkou 50 EUR a máme pro vás návod, jak ji vtipně zakomponovat do přáníčka.
shlédnuto: 748x,
komentářů: 1

Džínová sukně
Džínová sukně
Máte doma spoustu starých riflí a je vám líto je vyhodit? Dejte jim nový život a pomocí našeho návodu si z nich vyrobte sukni.
shlédnuto: 438x,
komentářů: 0

Svatební přání
Svatební přání
Svatební sezóna je v plném proudu a vy si můžete vyrobit osobité přání s gratulací novomanželům. Nachystali jsme si pro vás návod na svatební blahopřání s jemnými romantickými vzory.
shlédnuto: 616x,
komentářů: 0

Sponky z koženky
Sponky z koženky
Co takhle si s námi vyrobit úžasný vkusný doplněk k vašemu krásnému outfitu? Sponky do vlasů jsou teď v módě. Pojďme na to!
shlédnuto: 696x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.