VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Pompadůrka s výšivkou

Plesová sezóna vrcholí, tak jsme si pro vás připravili sametovou pompadůrku s výšivkou, kterou si díky jednoduchému kruhovému střihu doma ušijete raz dva. Vyrazte na bál s originálním doplňkem a buďťe zase za hvězdu.

Pompadůrka s výšivkou

Použité výšivky

Kruh

Postup:

1. Připravte výšivku

Podlepte materiál na kabelku z rubové strany nažehlovacím trhacím papírem nebo jiným podkladovým materiálem a upevněte do vyšívacího rámečku. Velikost podkladového materiálu musí být taková, aby byl pevně upnutý v celém vyšívacím rámečku tak, jako na obrázku. Vložte rámeček do stroje a spusťte výšivku.
Vyšívací vzor jsme pro Vás připravili v několika různých velikostech, my jsme využili ten největší - Šicí a vyšívací stroj Brother V5 má s přikoupeným Rozšíření vyšívací plochy maximální rámeček 20x30 cm.

Podlepte materiál. Upněte materiál do vyšívacího rámečku. Spusťte vyšívání. Spusťte vyšívání.

Jakmile bude výšivka hotová, vyndejte materiál z rámečku a odtrhněte nažehlovací papír.

Spusťte vyšívání. Vyjměte materiál z rámečku. Odstraňte podkladový materiál. Odstraňte podkladový materiál.

2. Vytvořte střih

Pomocí křídy nebo tužky nakreslete obrys kabelky. Potřebujete velký kruh. My jsme na vyznačení použili pokličku o průměru 30 cm. Výhodou skla je, že krásně vidíte jestli máte správně střed. Velikost kružnice určuje finální velikost kabelky.
POZOR - kruh o průměru 30 cm vede ke kabelce o výšce 12 cm. Rozmyslete si tedy jak vysokou chcete kabelku a toto číslo vynásobte 2,5x a získáte průměr kruhu pro střih. Pokud např. chcete mít pompadůrku cca 20 cm vysokou, aby se vám tam vešel telefon, potřebujete kruh s průměrem cca 50 cm.

Vyznačený kruh vystřihněte.

Naznačte obvod kruhu. Naznačte obvod kruhu. Vystřihněte kruh.

3. Olemujte kabelku šikmým proužkem

Celý obvod kruhu olemujte šikmým proužkem v barvě výšivky. Tentokrát si nemusíte dělat hlavu, když se vám okraj lehce zvlní, protože ho budeme stejně řasit. Abyste docílili profesionálního vzhledu vyzkoušejte náš nastavitelný zakladač pro lemování páskou, která vám práci s šikmým proužkem výrazně usnadní.

Olemujte okraj šikmým proužkem. Olemujte okraj šikmým proužkem. Olemujte okraj šikmým proužkem. Olemujte okraj šikmým proužkem.

4. Jak na stahovací šňůrku

Naznačte křídou kruh, kudy bude procházet stahovací šňůrka. Podlepte materiál z rubové strany nažehlovacím trhacím papírem (můžete využít odtržený zbytek z výšivky) a vyšijte knoflíkovou dírku. Stačí taková velikost, aby jí šňůrka pohodlně prošla.
Látku je třeba podžehlit a zpevnit z toho důvodu, že měkký materiál by se vám vlnil a knoflíková dírka by nebyla hezky vyšitá.

Naznačte kudy bude procházet stahovací šňůrka Podložte kouskem podkladového materiálu. Vyšijte knoflíkovou dírku. Prořežte knoflíkovou dírku.

Na vyznačenou kružnici našpendlete šikmý proužek (bude ho přerušovat knoflíková dírka) a v krajích ho přišijte. Vzniklým tunýlkem protáhněte stahovací šňůrku a její konce prostrčte ven knoflíkovou dírkou.

Našpendlete šikmý proužek. Přišijte šikmý proužek. Protáhněte stahovací šňůrku vzniklým tunýlkem. Konce stahovací šňůrky protáhněte knoflíkovou dírkou ven.

5. Dokončete kabelku

Stáhněte šňůrku a její konce spojte brzdičkou nebo korálkem. Hotovo!

Stáhněte brzdičkou nebo korálkem. A je hotovo!
kabelka pompadůrka kabelka pompadůrka kabelka pompadůrka

Krásné plesání :)

Lenka

kabelka pompadůrka kabelka pompadůrka kabelka pompadůrka kabelka pompadůrka

Klíčová slova:

návod, projekt, kabelka, ples

Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Zvětšení vyšívací plochy pro Brother V3,V5,V7
Zvětšení vyšívací plochy pro Brother V3,V5,V7
Nově je na trhu sada pro rozšíření vyšívací plochy na 20x30 cm. Je vhodná pro stroje Brother V3, V5, V7
shlédnuto: 2136x,
komentářů: 7

Jak na svatební oznámení
Jak na svatební oznámení
Tvořte nádherná svatební oznámení jako profesionál.
shlédnuto: 3029x,
komentářů: 0

Leptání skla - Sklenice k výročí
Leptání skla - Sklenice k výročí
Originální dárek k narozeninám nebo k výročí s pomocí řezacího plotru.
shlédnuto: 5234x,
komentářů: 0

Tipy a rady jaké používat podkladové materiály
Tipy a rady jaké používat podkladové materiály
základní zásady jak podkládat výšivky, jaké vybírat materiály, abyste měli hezké výšivky
shlédnuto: 9711x,
komentářů: 19






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.