VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby
DOPORUČUJEME:
Overlock Brother 4234D
Overlock Brother 4234D
12 980,- Kčs DPH
Overlock Brother 2104D
Overlock Brother 2104D
7 790,- Kčs DPH

Prošívané tepláčky

Taky máte doma malého neposedu co ničí jedny tepláky za druhýma? Nekupujte stále nové a raději si je ušijte podle našeho návodu! Na tepláky nespotřebujete moc materiálu a můžete si je vytvořit zcela podle svých představ!

Prošívané tepláčky

V tomto návodu vám ukážeme, jak vytvořit tepláčky se zesílenými koleny, aby měly o trochu delší životnost. :))

Postup:

Na tepláčky nepotřebujte střih, postačí vám nějaké jiné tepláčky, které si obkreslíte, dále budete potřebovat teplákovinu, krejčovský metr, bílou křídu, nůžky, špendlíky a gumu do pasu.

Nachystejte si materiál

Látku si přeložte napůl a přiložte na ni starší složené tepláčky. Starší tepláčky na látku obkreslete křídou s přídavkem na šev. Nezapomeňte na to, že zadní díl je vždy o něco větší než přední díl (hlavně sed tepláků).

Látku přehněte a položte na ni starší tepláčky Tepláčky na látku obkreslete křídou s přídavkem na šev Tepláčky na látku obkreslete křídou s přídavkem na šev

Obkreslené tepláčky nůžkami vystřihněte a naznačte si na ně oblast kolen. Tuto část budete šít dvojitě pro případ opotřebení materiálu (Když ti neposedové tak rádi šoupou ty kolena). Ze zbytků teplákoviny ustřihněte dva obdélníky na záplaty.

Tepláčky nůžkami vystřihněte Tepláčky nůžkami vystřihněte Naznačte si oblast kolen Naznačte si oblast kolen
Naznačte si oblast kolen Přiložte obdélník na záplatu

Nůžkami si lehce (asi 2 mm) nastřihněte oblast, kam budete záplaty našívat. Přední díly látky rozložte a záplaty přišpendlete podle nastřižených značek a přišijte rovným stehem do bočních švů předních dílů.

Lehce si nastřihněte oblast, kam budete záplaty našívat Záplaty přišpendlete Záplaty přišijte rovným stehem Záplaty přišijte rovným stehem

Poté co máte záplaty přišité rovným stehem do bočních švů, prošijte je nahoře a dole ozdobným stehem (my jsme si zvolili vzor autíčka, ale pro malou princeznu můžete tepláčky prošít např. kytičkami nebo u vyšších modelů šicích strojů ozdobné stehy nakombinovat - krásné stehy má např. Brother NV 1800Q)

Záplaty prošijte ozdobným stehem Záplaty prošijte ozdobným stehem Záplaty prošijte ozdobným stehem Záplaty prošijte ozdobným stehem
Záplaty prošijte ozdobným stehem

Složte boční a krokové díly na sebe a sešijte je buď na běžném šicím stroji overlockovým stehem nebo přímo na overlocku (steh bude pružnější a pěkně začištěný díky bočnímu ořezu)

Složte boční a krokové díly na sebe a sešijte je Složte boční a krokové díly na sebe a sešijte je Složte boční a krokové díly na sebe a sešijte je Složte boční a krokové díly na sebe a sešijte je

Sešijte k sobě zadní a přední sed.

Sešijte k sobě zadní a přední sed Sešijte k sobě zadní a přední sed

Ze zbytku teplákoviny si ustřihněte 2x lem-manžetu. Naše má rozměr 5x27 cm (rozměr spodního okraje předního a zadního dílu je 26 cm).

Ustřihněte si 2x lem-manžetu Ustřihněte si 2x lem-manžetu Ustřihněte si 2x lem-manžetu

Lem doměřte a sešijte z rubu, obraťte, složte na polovinu (rubem k sobě), našpendlete ho k spodní části nohavice a přišijte na overlocku nebo na běžném šicím stroji overlockovým stehem.

Lem doměřte a sešijte z rubu Lem doměřte a sešijte z rubu Lem našpendlete k spodní části nohavice Lem našpendlete k spodní části nohavice
Lem přišijte na overlocku Lem přišijte na overlocku Lem přišijte na overlocku

Nyní už jen zbývá zapravit horní okraj. Ze zbytků si ustřihněte pásek. Šířku pásku naměřte podle šířky gumy - naše guma má šířku 3 cm tzn. pásek ustřihneme v šířce 8 cm (2x3 cm + 2 cm přídavek). Délku pásku doměřte podle hotových tepláčků a gumu si naměřte podle obvodu pasu dítěte. :)

Naměřte si pásek Naměřte si pásek Naměřte si gumu

Abyste ušetřili čas s provlékáním gumy, tak ji nejprve sešijte na stroji, poté vložte do ustřiženého pásku a pásek s gumou našpendlete k tepláčkům. Přišijte na běžném šicím stroji overlockovým stehem nebo na overlocku.

Gumu sešijte a vložte do pásku Pásek s gumou našpendlete k tepláčkům a přišijte Hotové tepláčky Hotové tepláčky

Tak a máte hotovo! Takto si můžete ušít tepláčky na každou příležitost a klidně i v několika barvách a máte jistotu, že vždy nějaké najdete a nebude jich nedostatek! :)

Hotové tepláčky Hotové tepláčky Hotové tepláčky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Triko s jednorožcem - nažehlování kamínků
Triko s jednorožcem - nažehlování kamínků
Chcete si rozšířit možnosti práce na řezacím plotru a vyzkoušet něco nového? Dnes vám ukážeme, jak nažehlovat kamínky a kombinovat je s barvením textilu.
shlédnuto: 1918x,
komentářů: 2

Modely autíček
Modely autíček
Máte doma šikulu, který má rád kreslení a autíčka? Vytvořte si s námi modely autíček, kterými děti zabavíte na celé odpoledne!
shlédnuto: 2254x,
komentářů: 0

Použití ruffleru - tylová sukně
Použití ruffleru - tylová sukně
Potřebujete vzdušný a lehký outfit na léto nebo na nějakou párty? Vytvořte si s námi rychlou tylovou sukýnku s použitím ruffleru.
shlédnuto: 1659x,
komentářů: 0

Pozvánky na narozeniny pro kluky
Pozvánky na narozeniny pro kluky
Chystáte pro svého chlapečka narozeninovou oslavu, ale nemůžete sehnat žádné správňácké a originální pozvánky? V tomto návodu vám ukážeme jak na ně!
shlédnuto: 1783x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.