VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Triko s jednorožcem - nažehlování kamínků

Chcete si rozšířit možnosti práce na řezacím plotru a vyzkoušet něco nového? Pokud ano, určitě vám doporučuji vyzkoušet Rhinestone starter kit se kterým můžete vytvářet šablonky pro nažehlování ozdobných kamínků.

Dnes budeme navíc kombinovat kamínky a barvení textilními barvami.

Triko s jednorožcem - nažehlování kamínků

V sadě najdete vše potřebné pro práci s kamínky a můžete si tak s námi vytvořit originální triko nebo si dozdobit nějaké staré rifle, sukni, halenku...prostě cokoliv si budete přát. :)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Jednorožec - zažehlování kamínků

Postup:

Na tento projekt budete potřebovat Rhinestone starter kit, který již obsahuje kamínky a vše potřebné, řezací plotr, žehličku nebo termolis, barvy na textil, vinylovou fólii nebo fólii pro tvorbu šablon, kousek přenášecí fólie na nápis, špachtli a skalpel

Nachystejte si materiál

Na mezipodložku si přilepte vinylovou fólii nebo šablonovací fólii a vyřežte si část šablony, pomocí které budete tričko barvit. Pokud řežete na řezacím plotru řady Brother ScanNCut SDX, nezapomeňte v nastavení nastavit half cut - poloviční řez s mírou řezání 0,5 mm a přítlak na hodnotu 1. Pokud řežete na řezacím plotru řady Brother ScanNCut CM, tak nemusíte nastavovat poloviční řez, ale je potřeba nastavit hloubku nože na 1-2 a přítlak na -1. Po dořezání fólii odlepte z podložky a skalpelem odstraňte všechny přebytečné kousky materiálu. Přes nápis můžete nalepit přenosovou fólii, aby vám nevypadala bříška písmenek.

Vinylovou fólii přilepte na mezipodložku Nastavte poloviční řez a spusťte řezání Skalpelem odstraňte přebytečný materiál Skalpelem odstraňte přebytečný materiál
Přenosovou fólií zakryjte nápis Přenosovou fólií zakryjte nápis

Nyní si na mezipodložku přilepte černý arch (najdete jej v Rhinestone starter kitu) a nechte vyřezávat druhou část šablony na kamínkování. Pokud řežete na řezacím plotru řady Brother ScanNCut SDX, opět musíte nastavit half cut - poloviční řez s mírou řezání 1 mm a přítlak na hodnotu 4-5 (dle opotřebení nože a za předpokladu že používáte mezipodložky). Pokud řežete na řezacím plotru řady Brother ScanNCut CM, je potřeba nastavit hloubku nože na 3-4 (dle opotřebení nože a za předpokladu že používáte mezipodložky) a přítlak na 2. My jsme materiál řezali na plotru Brother ScanNCut SDX 1200, ale použili jsme manuální nůž a držák nože.

Na mezipodložku přilepte černý arch Nastavte si nůž Nastavte poloviční řez a spusťte řezání

Po vyřezání odlepte černý arch z podložky, odstraňte spodní (žlutou) krycí fólii a černou šablonu přilepte na podložku pro plnění šablon. Šablonu zasypejte příslušnými kamínky (my jsme použili všechny druhy kamínků ze setu) a pomocí kartáčku pro práci s kamínky dostaňte kamínky krouživým pohybem do otvorů. Pokud vám někde kamínek chybí, použijte nástroj pro přesouvání kamínků (stylus s gumovou hlavou), tento nástroj jsem použila i pro umístění větších kamínků.
Důležité: pokud máte více velikostí kamínků jako my, nejprve sypejte větší velikost a teprve potom ty menší. Nestane se vám, že by malé kamínky napadaly do velkých děr :)

Šablonu přeneste na podložku pro plnění šablon Nachystejte si nástroje a kamínky Kamínky nasypte na šablonu Kartáčkem kamínky dostaňte do otvorů
Stylusem přesuňte zbytek kamínků Stylusem přesuňte zbytek kamínků Stylusem přesuňte velké kamínky Kartáčkem kamínky dostaňte do otvorů

Ustřihněte si kus transférové fólie ze setu ve velikosti šablony. Z fólie odstraňte spodní krycí vrstvu a fólii přelepte přes šablonu a kamínky k fólii přitlačte.

Ustřihněte si kus transférové fólie Fólii nalepte přes kamínky

Fólii s kamínky přeneste na tričko a jde se zažehlovat. Fólii z kamínků neodlepujte - je vhodná na zažehlování, ale je potřeba ji ještě překrýt látkou. Pokud zažehlujete jako my na termolisu, doporučujeme použít teplotu 150 - 160 stupňů, nižší přítlak a dobu zažehlování cca 50 sekund. TIP: je dobré do trika vložit silikonovou podložku, aby lepidlo z kamínků neprosáklo až na zadní stranu trička. Pokud zažehlujete kamínky žehličkou, použijte teplotu na bavlnu.
Po zažehlení přenosovou fólii opatrně sloupněte - pokud kamínky nedrží, vraťte ji zpět a ještě jednou přižehlete.

Přeneste kamínky na triko Kamínky nažehlete dle návodu v projektu Kamínky nažehlete dle návodu v projektu Kamínky nažehlete dle návodu v projektu

Kamínky jsou zažehlené, takže je čas tričko vybarvit. Šablony na vybarvování si přiložte na správné místo (pokud jako my použijete vinylovou fólii, můžete ji vyloženě přilepit :) a dovnitř trika vložte kus kartónu, aby vám barvy neprosákly. Barvu si naneste na kousek ustřižené kuchyňské houbičky a houbičku přikládejte na místa, kam chcete barvu nanést.

Nachystejte si barvy na textil a šablony Šablony umístěte na triko Šablony umístěte na triko Barvami šablony vybarvěte
Barvami šablony vybarvěte

Když máte nabarvené, je třeba barvy zafixovat - zde postupujte podle návodu na konkrétních barvách, naše barvy stačí nechat uschnout a potom přežehlit. Pak už je triko kompletně hotové. Šablonu můžete vyřezat i dětem a uvidíte jak budou rády, že si mohou vytvořit své vlastní a originální tričko.

Po zaschnutí šablony odstraňte Hotové triko Hotové triko Hotové triko


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Modely autíček
Modely autíček
Máte doma šikulu, který má rád kreslení a autíčka? Vytvořte si s námi modely autíček, kterými děti zabavíte na celé odpoledne!
shlédnuto: 2254x,
komentářů: 0

Použití ruffleru - tylová sukně
Použití ruffleru - tylová sukně
Potřebujete vzdušný a lehký outfit na léto nebo na nějakou párty? Vytvořte si s námi rychlou tylovou sukýnku s použitím ruffleru.
shlédnuto: 1659x,
komentářů: 0

Pozvánky na narozeniny pro kluky
Pozvánky na narozeniny pro kluky
Chystáte pro svého chlapečka narozeninovou oslavu, ale nemůžete sehnat žádné správňácké a originální pozvánky? V tomto návodu vám ukážeme jak na ně!
shlédnuto: 1783x,
komentářů: 0

Loutkové divadlo
Loutkové divadlo
Potřebujete zabavit děti? Pojďte se pustit do společného tvoření a vyrobte si společně s námi loutkové divadlo - pohádku O Červené karkulce.
shlédnuto: 1634x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.