VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Jak darovat peníze

Taky dumáte, jak darovat peníze? Náš kamarád měl padesátiny, takže jsme to vyřešili bankovkou 50 EUR a máme pro vás návod, jak ji vtipně zakomponovat do přáníčka.
Toto přání je laděné pánsky - tzn. využijete ho pro tatínka, dědečka, strýce či vašeho bratra. Ukážeme si jednoduchý embos, který na šedém papíru působí jako imitace slzičkového plechu. Navíc je uvnitř přání malá kapsička, kam můžete schovat bankovku. Tak pojďte na to!

Jak darovat peníze

Problém, jak vtipně darovat peníze máte vyřešený - vždyť EURové bankovky existují v různých hodnotách :)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Čtyřlístek
Vyřezávací šablona - Přání celek
Vyřezávací šablona - Přání - část pro embos
Vyřezávací šablona - Přání - slzy embos

Postup:

Na výrobu přání budete potřebovat tvrdé barevné papíry, lepidlo nebo roller lepidlo, kovovou špachtli, embosovací starter kit a samozřejmě řezací plotr ;)

Připravte si Připravte si

Na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou) si přilepte barevný papír a v plotru si otevřete šablonu přáníčka. Na řez papíru použijte automatický nůž (černý) a nastavte si řez plotru. Já jsem použila papír gramáže 200, rychlost (cutting speed) jsem nechala na výchozím nastavení (hodnota 5), přítlak (cut pressure) jsem dala na hodnotu -1. Vy si nastavení upravte dle vašeho materiálu a spusťte řezání.

Papír si nalepte na zelenou mezipodložku Připravte si šablonu přání

Jakmile plotr dořeže, pomocí špachtle odeberte vyřezané přání z podložky.

Vyřezané přání odeberte z podložky

Nyní si připravte embosovací startovací balíček. Na standardní podložku si nalepte měkkou embosovací podložku a na ni nalepte jiný barevný papír, než jste použili na první část přáníčka. Tento papír bude nalepený na přední straně přání a budete do něj embosovat - vytlačovat - slzičky, bude vypadat jako slzičkový plech (proto jsem použila stříbrný, lehce třpytivý papír). Nůž vyměňte za embosovací nástroj. Pro větší preciznost a ostrost embosovaných slziček použijte embosovací nástroj s menším hrotem - velikost 1,5 mm. V plotru si otevřete šablonu slziček, vyberte "Emboss" a dejte start (Pokud se vám možnost embosování v řezacím plotru nezobrazuje, na hlavní straně přejděte do nastavení plotru a na poslední straně nastavení zvolte položku "Premium functions" a v "Emboss Setting" zvolte "Kit Activation: ON"). Dejte si ale pozor, abyste měli šablonu správně zarovnanou na papír, protože jakmile embosovací nástroj zajede na embosovací podložku (mimo papír), tak ji poničí.

Papír si nalepte na embosovací podložku Použijte embosovací nástroj o velikosti 1,5 mm Zvolte embosování Nastavení embosu

Po dokončení embosu odeberte papír z embosovací podložky a nalepte jej na nízkolepící mezipodložku NSS 10 (zelenou). Pokud vám embosovaný papír na mezipodložce špatně drží, použijte vyšší lepivost mezipodložky - středně lepící mezipodložku NSS 20 (modrou). Otevřete si šablonu *pro embos*, nastavte řez a vyřežte ji přes embosované slzičky, pro jistotu si můžete naskenovat podložku, ať vidíte, zda se vám vejde celá šablona do prostoru, kde jsou slzičky.

Slzičkový papír si nalepte na zelenou mezipodložku Slzičkový papír Spusťte řez Šablona papír pro embos

Jakmile bude i tato část vyřezaná, opatrně ji odlepte z podložky pomocí špachtle. Dále si na mezipodložku NSS 10 nalepte zelený papír, otevřete si šablonu čtyřlístku, vyřezat si jich můžete kolik jen chcete a jak velké chcete. Šablonu si tedy libovolně upravte či nakopírujte a spusťte řezání.

Vyřezaný embosovaný papír odlepte z podložky Šablona čtyřlístků Vyřezané čtyřlístky

Nyní jsou všechny části přání vyřezané. Hlavní - největší část přání přeložte napůl, tak aby výřez byl na přední straně přání v levé části dole. Na tuto přední část nalepte pomocí lepidla či roller lepidla slzičkový papír. Lepidlo naneste pouze na okraje slzičkového papíru, tak aby mezi papíry vznikla škvíra pro vložení bankovky. Bankovka se vkládá z vnitřní strany přání. Potom už jen stačí nalepit čtyřlístky do krajů přes slzičkový papír a je hotovo.

Vše slepte dohromady Přání přeložte napůl Slzičkový papír nalepte na přání Lepidlo naneste jen po okrajích
Naneste lepidlo Slzičkový papír nalepte Lepidlo naneste na čtyřlístky

Toto přání je perfektní pro oslavence "kulatých" narozenin. V otvoru jde krásně vidět cifra na bankovce.

Čtyřlístky přilepte Hotové přání Přání pro tatínka Detail přání
Detail přání


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Džínová sukně
Džínová sukně
Máte doma spoustu starých riflí a je vám líto je vyhodit? Dejte jim nový život a pomocí našeho návodu si z nich vyrobte sukni.
shlédnuto: 438x,
komentářů: 0

Svatební přání
Svatební přání
Svatební sezóna je v plném proudu a vy si můžete vyrobit osobité přání s gratulací novomanželům. Nachystali jsme si pro vás návod na svatební blahopřání s jemnými romantickými vzory.
shlédnuto: 616x,
komentářů: 0

Sponky z koženky
Sponky z koženky
Co takhle si s námi vyrobit úžasný vkusný doplněk k vašemu krásnému outfitu? Sponky do vlasů jsou teď v módě. Pojďme na to!
shlédnuto: 696x,
komentářů: 0

Košíčky na muffiny a cupcakes
Košíčky na muffiny a cupcakes
Chcete péct muffiny nebo cupcakes a nemáte doma košíčky? Pojďte si je s námi vyrobit a slaďte košíček třeba do barvy krému!
shlédnuto: 1242x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.