VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Velikonoční závěsná vajíčka

Velikonoce už jsou skoro tady a nikdo z nás nemá tolik přebytečného času aby jezdil po obchodech a vybíral dekorace. Proto jsme si pro Vás připravili opravdu velmi jednoduchý návod na závěsnou (či nalepovací) dekoraci, kterou si ozdobíte svá okna a uvidíte, že sousedi budou koukat! :)

Velikonoční závěsná vajíčka

Šablony z tohoto projektu můžete vyřezat opravdu z jakéhokoliv materiálu, my jsme použili papír cca 250 g/m2 a vinylovou fólii, ale použít můžete klidně i moosgumu či lesklý kartón (cca do 300 g/m2)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Velikonoční závěsné vajíčko s motýly
Vyřezávací šablona - Velikonoční závěsné vajíčko s květinami

Postup:

Na tento projekt toho moc potřebovat nebudete, stačí vám tvrdý papír (či jiný materiál), provázek k zavěšení a bude se Vám hodit i kovová špachtle, kterou snadno odstraníte zbytky papíru z řezací podložky.

Nachystaný materiál

Šablony si stáhněte na USB flash disk a ten pak vložte do plotru. Pokud máte materiál, který nejste zvyklí řezat, raději si nejprve zkuste vyřezat testovací objekt. My jsme si vyřezali malý čtvereček na kraji materiálu a upravili pak naše nastavení řezání na přítlak 1 a hloubku nože 5 a kousek :).

Vyřezání testu Test materiálu

Pokud máte nůž správně nastavený, můžete přejít k řezání. Po vyřezání šablony ji opatrně odlepte od řezací podložky a zbytky papíru pak odstraňte kovovou špachtli.

Příprava plotru Skenování materiálu příprava šablony Řezání šablony
Vyřezaná šablona Přebytečné zbytky papíru Přebytečné zbytky papíru + vyřezaná šablona Ostranění přebytečných zbytků papíru

TIP: Šablonu si můžete vyřezat i na vinylovou fólii, akorát si nesmíte zapomenout upravit hloubku i přítlak nože, naše nastavení bylo: přítlak 0, hloubka nože: 1. Jakmile budete mít šablonu vyřezanou, opatrně odstraňte přebytečné kousky vinylové fólie nejlépe pomocí skalpelu. Poté můžete z fólie skalpelem opatrně odřezat i držátko na zavěšení, na fólii nalepit přenášecí fólii a šablonu nalepit na okno.

Vinylová fólie Snížení přítlaku Řezání fólie Řezání fólie
Vyřezaný vzor Odstraněné držátko

Teď už jen stačí na šablonu přidělat provázek k zavěšení a můžete si šablony zavěsit kamkoliv si budete přát.

Přidělání provázku Přidělání provázku Hotová šablona Hotová šablona

PS: Když si dekoraci zavěsíte před okno a opře se do ni jarní sluníčko, nádherně vám to rozzáří celou místnost.

Hotová dekorace Hotová dekorace Hotová dekorace Hotová dekorace


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Velikonoční zápichy z filcu
Velikonoční zápichy z filcu
Chcete si vytvořit krásné barevné zápichy do jarních květin? S naším návodem Vám to půjde jedna radost a navíc se naučíte pracovat s filcem!
shlédnuto: 4274x,
komentářů: 1

Valentýnské přání - zkuste si embosování
Valentýnské přání - zkuste si embosování
Přemýšlíte o embosovací sadě a stále jste se nerozhodli? Mrkněte na náš návod na valentýnské přání a třeba vám pomůže v rozhodování! :)
shlédnuto: 4841x,
komentářů: 0

Šablony na zdobení kávy nebo dortů
Šablony na zdobení kávy nebo dortů
Vyřežte si šablony na zdobení kávy! Hned bude luxusní!
shlédnuto: 3555x,
komentářů: 0

Vánoční dekorace - visačky
Vánoční dekorace - visačky
Chcete mít originálně zabalené dárky? Vytvořte si visačky podle našeho návodu a určitě neuděláte chybu.
shlédnuto: 2914x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.