VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vločky z moosgumi

Ani jsme se nenadáli a už je tu zase po roce zima. Tento rok to už určitě vyjde a vše na Vánoce budeme mít přichystané do puntíku a včas, co říkáte? Zimní čas svádí všechny z nás ke kreativní činnosti, tak proč si nevytvořit i originální ozdoby na stromeček? S těmito ozdůbkami vám mohou pomoct i děti a tak se všichni společně krásně zabavíte a užijete si Vánoční tvoření.

Vločky z moosgumi

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Ozdoby vločky

Postup:

Na vločky z moosgumi budete potřebovat moosgumu (dvě barvy), tavnou pistoli nebo silné lepidlo, provázek, špachtli a řezací plotr.

Nachystejte si materiál

Do plotru si nahrajte přiložené šablony a na originální podložku si přilepte buď extrémně lepící (růžovou) mezipodložku NSS 30 nebo originální extrémně lepivou mezipodložku. Na mezipodložku si přilepte moosgumu a spusťte řezání, řezat můžete nejdříve jednu barvu a poté druhou nebo to udělat jako my a na podložku přilepit obě barvy moosgumi, podložku naskenovat a naskládat si na plochu všechny šablony.

Na mezipodložku NSS 30 přilepte moosgumi Šablonu si v plotru vyvolejte Šablony si naskládejte na materiál

Pokud máte šablony na ploše připravené, spusťte řezání. My jsme moosgumu řezali na plotru Brother ScanNCut SDX 1200, který má již automatické nože, takže nemusíte nastavovat přítlak ani hloubku. Jakmile řezání u řady SDX spustíte, plotr sám vyhodnotí, zda materiál prořízne ihned nebo ho bude prořezávat vícekrát a díky tomu se automaticky přepočítá i čas řezání. Pokud řežete moosgumu na řezacím plotru řady CM, použijte standardní nůž a je potřeba nastavit přítlak nože na 3 a hloubku prvního řezu např. na 9. Moosgumu budete muset proříznout vícekrát, aby byly vyřezané tvary dokonale hladké.

Spusťte řezání, doba řezání se aktualizuje podle výšky materiálu

Vyřezané vločky špachtlí opatrně odlepte, nahřejte si tavnou pistoli a slepte vrchní a spodní část vločky, poté si nůžkami ustřihněte provázek a přivažte ho na hotové vločky.

Vyřezané vločky Vločky odlepte z podložky Vrchní část vločky přilepte na spodní modrou část Vločky zavěste na provázek

Tak a je hotovo! Řezat moosgumu je hračka, jen se toho nesmíte bát. Pokud chcete vytvořit více takových ozdob, můžete použít i základní tvary z plotru. Z čtverce a obdélníků můžete vytvořit dárečky a z trojúhelníků např. stromečky.

Hotové vločky Hotové vločky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Krajkové vyšívané hvězdičky
Krajkové vyšívané hvězdičky
Ozdobte si letos vánoční stromeček netradičně!
shlédnuto: 2935x,
komentářů: 0

Vánoční lucerna
Vánoční lucerna
Máme pro vás typ na první Vánoční výrobek - lucerničku se soby a hvězdičkami. Lucernička bude skvělým doplňkem do vaši domácnosti a můžete ji věnovat i jako dárek.
shlédnuto: 3203x,
komentářů: 2

Vánoční hvězda
Vánoční hvězda
Připravili jsme si pro vás návod na plastickou Vánoční hvězdu, kterých si můžete vyrobit tolik, kolik jen budete chtít!
shlédnuto: 1953x,
komentářů: 2

Vyřezávaný obal - na svíčku, vázu aneb co jsme řezali v televizi
Vyřezávaný obal - na svíčku, vázu aneb co jsme řezali v televizi
Ozdobte si svíčku - tentokrát nám s tím pomůže i Petr Rychlý v Loskutákovi
shlédnuto: 1750x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.