VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Žlutá letní sukně

Venku je naprosto nádherně a byla by obrovská škoda toho nevyužít, ale je tu malý zádrhel. Taky míváte ten problém, že nemáte v létě co na sebe? Z toho důvodu jsme pro vás přichystali tento projekt na krásnou sukni, kterou natáhnete a můžete jít k vodě nebo do města. S touto sukní budete neodolatelná a navíc je díky rozparkům po bocích krásně vzdušná!

Žlutá letní sukně

Postup:

Na žlutou sukni budete potřebovat tenkou pleteninu v délce cca 70 cm (podle požadované délky), oblíbenou sukni podle které nastříháte látku, gumu v šířce 3 cm a délku podle obvodu pasu, nůžky, špendlíky, metr a křídu nebo tužku.

Nachystejte si materiál

Látku přehněte z každé strany tak, aby vám na bocích vznikl střed sukně (viz. obrázek). Svou oblíbenou sukni si přeložte napůl a položte ji na látku tak, aby byly středy na sobě.

Látku přehněte a položte na ni sukni

Látku ustřihněte podle položené sukně a nezapomeňte přidat na švy. Ustřižený díl můžete položit na druhou stranu látky, kde ji máte složenou a podle něj ustřihněte díl druhý.

Látku obstřihněte podle sukně Látku obstřihněte podle sukně Obstřihněte druhý díl sukně podle prvního Obstřihněte druhý díl sukně podle prvního

Nyní si ustřihněte pásek v kterém bude provlečená guma. Zbytek látky si složte napůl a naměřte 2 x 9 cm na šířku zadního a předního dílu pásku (guma šíře 3 cm). Délku pásku naznačte podle obvodu pasu a oba díly pásku ustřihněte.

Naměřte si pátek se zbytku látky Naměřte si pátek se zbytku látky Naměřte si pátek se zbytku látky Ustřihněte obě části pásku
Gumu přiložte do pásku

Všechny části sukně máte připraveny. Vezměte si díl sukně, přiložte si ho k tělu a naznačte si délku rozparku. Oba díly sukně položte k sobě a délku rozparku překreslete na díl druhý.

Naznačte si výšku rozparku Rozparek překreslete na druhý díl

Obnitkujte každou stranu rozparku zvlášť až cca 5 cm nad značku, kde máte naznačené ukončení rozparku (my jsme rozparky obnitkovali overlockem Lada 700D). Nyní si přední a zadní díl sukně složte lícem k sobě a našpendlete boky sukně až po rozparek.

Obnitkujte rozparky Našpendlete oba díly sukně k sobě

Obnitkujte našpendlené boční švy 5 cm nad značku rozparku a 5 cm co vám zbývá k rozparku sešijte na šicím stroji, aby se vám rozparek po sešití pěkně rozložil (my jsme sešívali na kombinovaném šicím a vyšívacím stroji Brother M280D).

Sešijte oba díly sukně k sobě 5 cm prostor

Rozparky si našpendlete a prošijte na šířku patky od spodní části sukně, na horní části rozparku šev rozložte, prošijte a došijte až dolů zbytek rozparku.

Prošijte rozparky Prošijte rozparky Prošijte rozparky Prošijte rozparky

Pásek si přiložte k sukni a zastřihněte ho, aby byl o něco kratší než šířka sukně v pase. Pásek sešijte na overlocku. Gumu si doměřte podle pasu, ustřihněte a sešijte na šicím stroji. Gumu si vložte do připraveného pásku a pásek s gumou našpendlete, aby se vám lépe sešíval a potom ho sešijte na šicím stroji.

Nachystejte si pásek Pásek sešijte Do pásku si přiložte gumu Gumu sešijte
Vložte do pásku gumu a našpendlete Vložte do pásku gumu a našpendlete Sešijte pásek

Pásek přiložte k hornímu okraji sukně a rovnoměrně ho navolněte a přišpendlete. Pásek k sukni přišijte na overlocku.

Pásek našpendlete k sukni Pásek našpendlete k sukni Pásek našpendlete k sukni Pásek přišijte k sukni

Rozparky a boční šev sežehlete. Spodní část sukně můžete nechat neprošitou nebo ji můžete zapravit na coverlocku nebo ji můžete zapravit na běžném šicím stroji s použitím dvojjehly.

Rozžehlete rozparky a boční šev

Sukni máte hotovou a pokud jste si vybrali tak výraznou barvičku jako my, určitě budete svítit jako sluníčko!:)

Hotová sukně Hotová sukně Hotová sukně


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Leptání dárkové whisky skleničky
Leptání dárkové whisky skleničky
Chcete vytvořit svědkovi, tatínkovi nebo manželovi originální dárek? Ukážeme Vám, jak na to.
shlédnuto: 2401x,
komentářů: 0

Riflová sukně
Riflová sukně
Chcete si ze starých, ošoupaných, ale oblíbených riflí udělat zase moderní a pěkný kousek? V tomto návodu se dozvíte jak na to.
shlédnuto: 4631x,
komentářů: 0

Chlapecké trenýrky
Chlapecké trenýrky
Chcete svému synovi či vnukovi udělat radost? Ušijte mu krásné barevné trenýrky
shlédnuto: 1517x,
komentářů: 0

Dlouhá sukně s rozparkem
Dlouhá sukně s rozparkem
Chcete na léto elegantní a šik sukni, která se bude hodit na každou příležitost? S pomocí našeho návodu ji budete mít ušitou co by dup
shlédnuto: 2519x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.