VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Džínová sukně

Máte doma spoustu starých riflí a je vám líto je vyhodit? Dejte jim nový život a ušijte si něco originálního na sebe. Připravili jsme si pro vás návod, jak ze starých džínů vyrobit jednoduchou sukni s rozparkem. Tak se pojďme pustit do recyklace!

Postup:

Na výrobu sukně budete potřebovat staré džíny, šicí stroj, nůžky (velké na stříhání látky a malé na párání), páráček, špendlíky, krejčovský metr a křídu.

Vše co budete potřebovat

Na obou nohavicích kalhot si naměřte požadovanou délku sukně, naznačte ji křídou a konce nohavic odstřihněte dle vyznačené čáry. Rifle obraťte naruby, poté rozpárejte vnitřní šev na každé nohavici a kousek sedového švu na přední i zadní straně riflí. Když budete šikovní a zachytíte tu správnou nit, tak jedním tahem vypáráte celou nohavici, protože rifle jsou většinou sešité řetízkovým stehem.

Naměřte si délku sukně Délku sukně si naznačte křídou Konce nohavic odstřihněte podél křídy Rozpárejte vnitřní šev
Rozpárejte i kousek krokového švu

Vypárané rifle si rozložte na rovnou plochu, část sedového švu našpendlete a prošijte na šicím stroji. Já jsem sukni šila na šicím stroji Brother NV 1800Q. Rifle s prošitým sedovým švem opět rozložte na rovnou plochu. Na přední i zadní části riflí vám zůstanou prázdné klíny. Prázdné klíny podložte zbylými kousky nohavic riflí, které jste na začátku odstřihli. Pokud použijete zbytky nohavic ze stejných riflí stejně jako já, tak je rozstřihněte u švů (nemusí se párat). Klíny si naměřte nebo křídou předkreslete.
TIP: Na sukni můžete použít různě barevné zbytky riflí, bude aspoň barevnější. Můžete ji taky nazdobit odpáranými kapsami z jiných riflí nebo dozdobit třeba vyšíváním.

Část krokového švu našpendlíme a prošijeme Zadní část sukně Zbytky riflí vložíme lícem nahoru do rubu sukně Sešijeme na stroji

Zbytky nohavic riflí vložte lícem nahoru do prázdných klínů na sukni, našpendlete nebo nastehujte je (abyste si neprošili špendlík). Dejte tyto zbytky pod sebe, můžou se nepatrně překrývat (cca půl centimetru). Zbytky ve spoji mezi sebou můžete zahnout a prošít nebo je nezahýbejte, sešijte a klíny budou mít po vyprání otřepený vzhled. Stejným postupem ušijte i zadní díl, můžete jej zapravit nebo nechat rozparek. Otřepení nebo rozparek můžete na sukni udělat na libovolném místě.

Našpendlíme a přišijeme klíny do sukně Našpendlíme a přišijeme klíny do sukně Nastavení stroje Sešijeme na stroji
Sešijeme na stroji

Hotovo! Povedlo se vám zachránit jeden kousek oblečení, recyklace byla úspěšná. Stejný postup můžete provést s jakýmikoliv kalhotami. Děti z takového kousku budou taky určitě nadšené. A zabere to jen chvilku.

Hotová sukně Hotová sukně Hotová sukně Hotová sukně
Hotová sukně Hotová sukně


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Svatební přání
Svatební přání
Svatební sezóna je v plném proudu a vy si můžete vyrobit osobité přání s gratulací novomanželům. Nachystali jsme si pro vás návod na svatební blahopřání s jemnými romantickými vzory.
shlédnuto: 617x,
komentářů: 0

Sponky z koženky
Sponky z koženky
Co takhle si s námi vyrobit úžasný vkusný doplněk k vašemu krásnému outfitu? Sponky do vlasů jsou teď v módě. Pojďme na to!
shlédnuto: 696x,
komentářů: 0

Košíčky na muffiny a cupcakes
Košíčky na muffiny a cupcakes
Chcete péct muffiny nebo cupcakes a nemáte doma košíčky? Pojďte si je s námi vyrobit a slaďte košíček třeba do barvy krému!
shlédnuto: 1242x,
komentářů: 2

Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX
Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX
Chystáte se pustit do balení dárků, ale nesehnali jste vhodné visačky, kterými byste dárky označili? Vyřežte si visačky podle našeho projektu.
shlédnuto: 1296x,
komentářů: 1






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.