VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Svatební přání

Svatební sezóna je v plném proudu a vy si můžete vyrobit osobité přání s gratulací novomanželům. Pokud máte řezací plotr, můžete letos místo kupovaného přání vyrobit přáníčko vlastní, vyřezané na plotru. Nachystali jsme si pro vás návod na svatební blahopřání s jemnými romantickými vzory. Kdekdo bude žasnout, jak jste originální.

Svatební přání

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Svatební přání květina
Vyřezávací šablona - Svatební přání ozdobný rámeček
Vyřezávací šablona - Svatební přání srdce

Postup:

Na výrobu svatebního přání si nachystejte řezací plotr, libovolné barevné papíry vyšší gramáže (250-300 gramů), pravítko, lepidlo (já jsem použila roller lepidlo), pera/fixy, kovovou špachtli a hák.

Nachystejte si

Na originální podložku si nalepte nízko lepící (zelenou) mezipodložku NSS 10, pokud máte plotr řady SDX, musíte nalepit i kalibrační proužek. Na zelenou mezipodložku přilepte vámi zvolený papír, na který budete řezat 1. část přáníčka.

Materiál nalepte na mezipodložku

Šablony si stáhněte. Soubor s názvem '1.část' vybrané šablony si přeneste do řezacího plotru. Šablonu otevřete v plotru a správně si ji umístěte na řezací podložku, dejte si ale pozor, ať neposunete pouze jeden objekt v šabloně. V editačních funkcích můžete všechny objekty seskupit. Zmáčkněte tlačítko Edit, klikněte na symbol tří obdélníčků a dále vyberte ikonu pro označení všech vzorů. Přejděte do Object Edit a vybrané objekty seskupte - viz foto. Poté můžete libovolně posouvat.

Příprava šablony Přejděte do editačních funkcí Klikněte na tlačítko tří obdélníčků Vyberte všechny objekty
Dejte Object Edit Seskupte vybrané objekty A objekty máte seskupené

Po umístění první šablony nastavte řez plotru. Na řezání papíru použijte nůž automatický (černý). Na papíry gramáže 250-300 gramů zvolte hodnotu Cut Pressure -2. Rychlost (Cutting Speed) je dobré u složitých tvarů snížit, proto pro jistotu některých tvarů v šabloně dejte hodnotu 4.

Vyberte řez Nastavení plotru

Pokud si nastavením nejste jistí, raději ho otestujte prostřednictvím tlačítka Test. Nyní spusťte řezání. Jakmile bude šablona vyřezaná do papíru, pomocí kovové špachtle odeberte výřezky z podložky. Postupujte s odebíráním výřezků velmi opatrně, ať papír nepoškodíte nebo jej nepřetrhnete. Poté použijte jinou barvu papíru a stejným postupem vyřezejte šablonu s názvem souboru '2.část'.

Řez dokončen Pomocí špachtle výřezky odeberte Odeberte výřezky Připravte si druhou šablonu
Spusťte řez

Dále vezměte oba výřezky a ten větší obraťte. Na tuto rubovou stranu přáníčka pomocí lepidla (nebo rolleru) nalepte druhou část - viz foto, toto bude venkovní strana přání. Doprostřed vnitřní strany přání udělejte pomocí pravítka a háku svislou rýhu, aby se vám papír lépe a přesně ohýbal. Papír přeložte.

Už stačí přání jen slepit a přeložit Přání otočte vnější stranou nahoru Naneste lepidlo Menší vyřezanou šablonu nalepte na přání
Udělejte rysku na překlad papíru Přání přeložte

A přáníčko máte hotové! Stačí jen dopsat osobní gratulaci s podpisem a můžete jít oslavovat. Určitě si svatbu užijete a z vlastnoručně vyrobeného přání budete mít velkou radost.

A přání máte hotové Detail přáníčka Hotová přání všech barev Hotová svatební přání
Svatební blahopřání


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Sponky z koženky
Sponky z koženky
Co takhle si s námi vyrobit úžasný vkusný doplněk k vašemu krásnému outfitu? Sponky do vlasů jsou teď v módě. Pojďme na to!
shlédnuto: 696x,
komentářů: 0

Košíčky na muffiny a cupcakes
Košíčky na muffiny a cupcakes
Chcete péct muffiny nebo cupcakes a nemáte doma košíčky? Pojďte si je s námi vyrobit a slaďte košíček třeba do barvy krému!
shlédnuto: 1242x,
komentářů: 2

Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX
Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX
Chystáte se pustit do balení dárků, ale nesehnali jste vhodné visačky, kterými byste dárky označili? Vyřežte si visačky podle našeho projektu.
shlédnuto: 1296x,
komentářů: 1

Vánoční baňky
Vánoční baňky
Chcete mít na stromečku originální Vánoční ozdoby? Vytvořte si nové baňky podle tohoto projektu!
shlédnuto: 808x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.