VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX

Před námi je poslední adventní neděle a už přichází ta pravá chvíle na balení vánočních dárků. Na balení dárků se už velice těším a věřím, že vy také. Tento rok je trendy přírodní balení dárků a balících papírů je na trhu nespočet, ale vždy mám problém s visačkami. Visačky, které se dají sehnat v obchodech jsou přehnaně křiklavé a do tohoto stylu se vůbec nehodí, tak jsem si řekla a dost! Pojďte si se mnou vytvořit decentní visačky na dárky z kraftového papíru, které doladí vaše dárečky.

Vánoční visačky na dárky

Visačky na dárky ve formátu .pdf pro tisk jsou ke stažení ZDE.

Postup:

Vánoční visačky jsou opravdu jednoduché a budete potřebovat pouze řezací plotr, kraftový papír s vytištěnými visačkami - můžete použít samozřejmě i jiný, ale doporučuji alespoň 250g/m2, děrovačku a špachtli.

Nachystejte si materiál Nachystejte si materiál

V řezacím plotru si z hlavní nabídky zvolte možnost "Scan" a následně "Direct Cut". V následujícím okně vám dá plotr vybrat zařízení, ve kterém chcete převádět naskenovaný obrázek - pokud jej chcete převádět do křivek v plotru, zvolte levou možnost.

Vyberte možnost skenování Vyberte možnost přímého řezu Vyberte možnost, kde bude plotr převádět obrázek do řezacích dat


První režim skenování - Režim přímého řezu ("Direct Cut")
rozpoznává pouze obrysy a nic uvnitř visačky nevidí a používá se, pokud chcete něco řezat přímo na daném skenovaném materiálu (nechcete si to ukládat jako šablonu), většinou se používá tento režim na samolepky. Jediným problémem u tohoto režimu je to, že vidí pouze obrysy a nedokáže tak rozpoznat případné kolečko na zavěšení, které by se nacházelo uvnitř visačky, což by ovšem nevyřešil ani druhý režim skenování.

V druhém režimu skenování - Skenování do řezacích dat ("Scan to Cut Data")
si můžete vybrat, zda chcete rozpoznat pouze obrysy nebo i vnitřní křivky. Používá se, pokud máte něco nakresleného/vytisknutého a chcete si z toho vytvořit šablonu pro další řezání, šablonu si chcete uložit (např. pokud si něco namalujete a chcete z toho vytvořit nažehlovačku na potisk na triko, tak si vzor na papíře naskenujete a uložíte v paměti plotru nebo na flash disk a následně jej můžete vyřezat do libovolného materiálu.).

- pokud byste zvolili režim na skenování do řezacích dat na skenování visaček a zvolili možnost rozpoznání všech křivek, tak by vám to s dírkami nepomohlo, protože by plotr rozpoznával všechny vnitřní křivky vč. např. perníčku a tím pádem by visačku rozřezal kompletně. Skenování není vhodné používat na geometricky přesné vzory, jako jsou např. krabičky, texty nebo loga - tyto vzory je vždy lepší vytvářet v programu v PC.


Následující okno vám zobrazí nastavení přímého řezu ("Direct Cut"), ve všech případech skenování se mi osvědčil barevný rozpoznávací režim ("Recognition Mode") jako ten nejlepší. Pokud rozpoznávací režim chcete změnit, klikněte na klíč na pravé straně obrazovky a režim změňte (popř. třeba i velikost skenované plochy, pokud používáte velkou podložku a máte plotr SDX1200, SDX1250 nebo SDX2250D - ostatní řezací plotry neumí plochu v rozměru 30×60 cm skenovat).

Nastavení přímého řezu

Jakmile plotr papír naskenuje, spustí rozpoznávání a zobrazí vám, jaké obrysy na papíře vidí. Pokud chcete zachovat kompletní vzhled visačky bez zaoblení ostrých hran, stiskněte ikonu křivky po levé straně od tlačítka "OK", vyhlazování křivky vypněte a stiskněte tlačítko "OK".

Rozpoznané obrysy - nastavte hladkost křivky

Na další obrazovce můžete přejít do editačních funkcí nebo můžete vzorům nastavit přesný tvar nebo přesný obrys. U visaček budeme nastavovat pouze obrys.

Visačky jsou navrženy o kousek větší, právě kvůli tomu, aby se dal nastavit obrys směrem dovnitř a měli jste tak jistotu, že kolem visaček nebude viditelný černý obrys. Doporučuji tak chystat veškeré materiály na přímý řez, skenování plotru může mít drobnou odchylku vůči řezání. Pokud je odchylka velká, doporučuji provést kalibraci skenování vůči řezání v nastavení plotru ("Scanning/Cutting position adjustment").

Stiskněte ikonu obrysu a nastavte jej na hodnotu -1,5 mm.

Rozpoznané obrysy - nastavte hladkost křivky Nastavte obrys -1,5 mm Nastavte obrys -1,5 mm

Na následující obrazovce už je jen potřeba nastavit a spustit řezání. Na řezání visaček z kraftového papíru 280g/m2 jsem použila nastavení "Cut Speed": 9 a "Cut Pressure": 1 a jelikož je papír opravdu tuhý, plotr navíc sám vyhodnotil, že papír prořeže dvakrát.

Visačky jsou hotové, takže je sundejte špachtlí z řezací podložky a vezměte děrovačku a do visaček vytvořte dírky.

Vyřezané visačky Viditelný záporný obrys ve visačkách Do visaček udělejte díry děrovačkou Hotové visačky

Visačky u balení dárku udělají velkou parádu a obdarovaní vaše dárečky určitě zaujmou!

Hotové visačky Hotové visačky Hotové visačky Hotové visačky
Hotové visačky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční baňky
Vánoční baňky
Chcete mít na stromečku originální Vánoční ozdoby? Vytvořte si nové baňky podle tohoto projektu!
shlédnuto: 808x,
komentářů: 0

Látková kočka - použití rotačního nože
Látková kočka - použití rotačního nože
Všimli jste si, že na řezací plotry Brother ScanNCut SDX je možné koupit zcela nový typ nože? Jedná se o rotační automatický nůž, který má místo čepele řezací kolečko a zvládne řezat látku bez třepení! Podívejte se, jak tento nůž funguje!
shlédnuto: 1332x,
komentářů: 0

Nástěnné hodiny
Nástěnné hodiny
Pojďte si s námi vytvořit originální hodiny s mandalou, které jsou samy o sobě stylovým, ale i užitečným doplňkem do domácnosti.
shlédnuto: 1173x,
komentářů: 0

Zápichy do jednohubek - ořezové značky
Zápichy do jednohubek - ořezové značky
Chystáte narozeninovou oslavu, tématickou párty, či maškarní ples a chcete, aby vše bylo sladěné včetně detailů, jako jsou zápichy do jednohubek? Projděte si náš projekt ať víte, jak na to nebo si jej pročtěte a dozvíte se, jak jsou ořezové značky užitečn
shlédnuto: 1405x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.