VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Sponky z koženky

Co takhle si s námi vyrobit úžasný vkusný doplněk k vašemu krásnému outfitu? Sponky do vlasů jsou teď v módě a vy si s námi můžete vytvořit ty nejoriginálnější a navíc s láskou vyráběné. Jsou vhodné na každou příležitost a vyrobit si je můžete ke každému outfitu, dle barev které si zrovna zvolíte. Například pro malé princezny můžete sponky ladit do růžových odstínů. Je to tak jednoduché a zaujmete určitě nejedno oko vašich známých. Tak pojďmě na to!

Sponky z koženky

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Ozdoby na sponky
Vyřezávací šablona - Sponka  mašle
Vyřezávací šablona - Sponka dvojitá mašle
Vyřezávací šablona - Spodní sponka
Vyřezávací šablona - Spodní sponka ozdobná
Vyřezávací šablona - Sponka srdíčko
Vyřezávací šablona - Sponka stuha

Postup:

Na sponky z koženky budete potřebovat řezací plotr, koženku (kůži nebo jiný pevný materiál) - postačí vám zbytky materiálu, kovovou špachtli, tavnou pistoli (popř. vteřinové lepidlo) a běžně dostupné sponky do vlasů.

Budete potřebovat

V případě, že používáte rotační řezací nůž, který jsem použila já, na originální podložku si nalepte středně lepící (modrou) mezipodložku NSS 20, nezapomeňte na kalibrační proužek. Na tuto modrou mezipodložku přilepte koženku.

Materiál nalepte na mezipodložku Materiál by měl dobře držet

Rotační nůž je určený na koženku, kůži, látku a podobné materiály do výšky 1 mm.

Rotační nůž

Pokud používáte běžný automatický nůž (černý), na originální podložku si nalepte vysoce lepící (růžovou) mezipodložku NSS 30, opět nezapomeňte na kalibrační proužek ;) a na mezipodložku nalepte koženku nebo kůži.

Klasický automatický nůž s kůží

Pokud vám materiál na mezipodložce špatně drží, obraťte jej lícem dolů (směrem k podložce). Tento postup je dobré dodržovat od začátku, ať předejdete ujíždění materiálu při řezání a aby vám zbytečně materiál nepouštěl vlákna a nečistoty na podložku. V tomto případě je důležité požadované vzory v plotru zrcadlově obrátit (např. jména). V našem případě to není nutné.

Šablony mašlí na sponky si stáhněte a přeneste do řezacího plotru, já jsem použila řezací plotr Brother ScanNCut řady SDX. Šablonu otevřete v plotru a správně si ji umístěte na řezací podložku. Pokud si nejste jistí, jestli se šablona vleze na vámi zvolenou koženku, raději si podložku naskenujte a případně umístění poupravte. Po umístění všech požadovaných šablon nastavte řez plotru. Pro rotační nůž nastavte Cut Pressure na hodnoty -2 nebo -3 (dle vámi zvoleného materiálu).

Vyberte požadované šablony Nastavení řezu pro rotační nůž

U nože automatického (černého) zvolte hodnoty Cut Pressure mezi 2 a 3 (dle vámi zvoleného materiálu). Rychlost (Cutting Speed) je dobré u takto složitého materiálu, jako je kůže a koženka snížit.

Nastavení řezu pro automatický (černý) nůž

Pokud si nastavením nejste jistí, raději ho otestujte pomocí tlačítka Test. Nyní spusťte řezání. Jakmile plotr dořeže, pomocí kovové špachtle odeberte výřezky z podložky. Poté můžete použít jinou barvu koženky a proces zopakovat.

Spusťte řez Řez dokončen Výřezky sundejte pomocí špachtle

Nyní tavnou pistolí nalepte konce výřezků doprostřed tak, aby vytvořily mašli. Následně jednotlivé mašle přilepte na sebe podle velikosti, ta nejmenší by měla být nahoře. Nebojte se míchat barvy a tvary a dělat i 4 vrstvy. Na tyto navrstvené mašle teď doprostřed přilepte proužek koženky jako stužku. Pak už jen zbývá nalepit celou hotovou mašli na sponku. Pokud vám mašle nebude na sponce držet tavnou pistolí, použijte vteřinové lepidlo.

Připravte si hotové výřezky Tavnou pistolí začněte slepovat Vytvoříme mašli Pokračujte v lepení na sebe
Na spodní vrstvu nalepte mašle Mašle vrstvěte podle velikostí Doprostřed dejte stuhu Pak už jen nalepte na sponku

A neobyčejné doplňky do vlasů jsou hotové! Tyto jednoduché sponky jsou tak nenápadné, ale i přes to dokáží pozdvihnout celý look na vyšší úroveň a dodat elegantní dojem.

Hotové sponky Hotové sponky do vlasů Detail sponky Hotové sponky


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Košíčky na muffiny a cupcakes
Košíčky na muffiny a cupcakes
Chcete péct muffiny nebo cupcakes a nemáte doma košíčky? Pojďte si je s námi vyrobit a slaďte košíček třeba do barvy krému!
shlédnuto: 1233x,
komentářů: 2

Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX
Vánoční visačky na dárky - popis skenování SDX
Chystáte se pustit do balení dárků, ale nesehnali jste vhodné visačky, kterými byste dárky označili? Vyřežte si visačky podle našeho projektu.
shlédnuto: 1294x,
komentářů: 1

Vánoční baňky
Vánoční baňky
Chcete mít na stromečku originální Vánoční ozdoby? Vytvořte si nové baňky podle tohoto projektu!
shlédnuto: 804x,
komentářů: 0

Látková kočka - použití rotačního nože
Látková kočka - použití rotačního nože
Všimli jste si, že na řezací plotry Brother ScanNCut SDX je možné koupit zcela nový typ nože? Jedná se o rotační automatický nůž, který má místo čepele řezací kolečko a zvládne řezat látku bez třepení! Podívejte se, jak tento nůž funguje!
shlédnuto: 1320x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.