VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Halloweenská lucerna

Za pár dní jsou dušičky, ale také spousty lidmi oblíbený Halloween - Předvečer Všech svatých. V tyto dny je ve vzduchu cítit magie doprovázená svíčkami a různými lampičkami. Někteří si tématicky zdobí svá obydlí strašidelnými dekoracemi. Vyřezávané dýně jsou samozřejmostí. My si ale dnes vyrobíme Halloweenskou lucerničku z papíru, která navodí tajemnou atmosféru a osvítí váš domov.

Halloweenská lucerna

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Halloweenská lucerna

Postup:

Na výrobu strašidelné lucerny budete potřebovat tvrdé papíry, lepidlo, pravítko, špachtli a hák, pauzovací papír, velkou podložku 12x24 palců (pro řadu SDX: ZDE, pro řadu CM: ZDE) a řezací plotr (já jsem použila řezací plotr Brother ScanNCut řady SDX).

Na výrobu lucerny si nachystejte Nachystejte si

Jako první si na velkou podložku 12x24 palců (pro řadu SDX: ZDE, pro řadu CM: ZDE) nalepte nízko lepící mezipodložku NSS 10, budete potřebovat 2 nalepené za sebou, protože velikost mezipodložky je 12x12 palců. Nezapomeňte v plotru nastavit, jakou zrovna používáte podložku (12x12 palců / 12x24 palců). Na mezipodložky nalepte tvrdý papír o velikosti A3 a gramáži min. 300. V plotru si vyvolejte šablonu lucerny, správně si ji umístěte a nastavte řez pro váš materiál. Na papír gramáže okolo 300 nastavte hodnotu přítlaku (cut pressure) na -1, rychlost (speed) je v tomto případě dobré snížit, protože máme opravdu detailní vzor, proto tuto hodnotu dejte na 5 a níže. Spusťte řezání.

Použijte velkou podložku 30x60 cm Nezapomeňte nastavit, že používáte velkou podložku V plotru vyvolejte vzor Nastavte řez plotru

Po dořezání odstaňte přebytečný papír z podložky, pak z ní odstraňte i samotnou síť lucerny pomocí špachtle. Papír odlepujte pomalu, ať si šablonu neponičíte. Nakonec z lepivé mezipodložky odlepte i zbylý materiál, jeho součástí jsou výřezy netopýrů, duchů, pavouka a čarodějnice - ty nevyhazujte.

Šablona je vyřezaná Odeberte přebytečný materiál Šablonu odeberte z podložky Šablonu odeberte z podložky
Zbytky papíru a vnitřní výřezky odeberte z mezipodložky pomocí špachtle

Jako další si otevřete šablonu pro druhou vrstvu lucerny a postupujte stejně, jako pro řez sítě lucerny. Nyní můžete použít standardní podložku 12x12 palců s nízko lepící mezipodložkou NSS 10.

Otevřete šablonu pro řezání druhé vrstvy Nastavte řez A je vyřezáno Šablonu druhé vrstvy odeberte z podložky

Následně si v plotru otevřete šablonu okének, na podložku přilepte pauzovací papír a opět nastavte řez, pro pauzovací papír jsem nastavila přítlak na hodnotu 1, rychlost jsem dala vyšší v návaznosti na jednoduchost tvaru. Po nastavení spusťte řez. Jakmile plotr dořeže, okýnka odeberte z mezipodložky pomocí špachtle.

Otevřete šablonu okýnek Na nízko lepící mezipodložku nalepte pauzovací papír Nastavte řez pro pauzovací papír Okýnka odeberte z mezipodložky

Šablonu lucerny si otočte rubem nahoru, pomocí pravítka a háku udělejte rýhu na místa, kde se bude síť ohýbat. Okýnka z pauzovacího papíru nalepte na vnitřní stranu (na rub) sítě lucerny. Pauzovací papír nechte s lepidlem pořádně zaschnout (pokud používáte roller lepidlo jako já, tak čekat nemusíte) a na něj nalepte druhou vrstvu šablony spolu s malými výřezky netopýrů, duchů a pavouka. Tyto výřezky můžete nalepit jak z vnější, tak z vnitřní strany lucerny, já jsem je nalepila dovnitř, abych vytvořila stínový efekt při rozsvícení lucerny, kvůli větší plasticitě vzorů. Pokud se vám nepodaří všechny drobné detaily jako třeba nožičky pavouka přilepit k papíru, ničemu to nevadí, budou o to víc stínové.

A je vyřezáno Detail vyřezané sítě Nyní udělejte rýhu podél ohybů lucerny Okýnka z pauzovacího papíru nalepte na vnitřní stranu sítě lucerny
Okýnka z pauzovacího papíru nalepte na vnitřní stranu sítě lucerny Okýnka jsou nalepená Druhou vrstvu nalepte na pauzovací papír Druhou vrstvu nalepte na pauzovací papír

Teď už jen zbývá ohnout všechny hrany dovnitř a slepit je lepidlem.

A síť lucerny je připravená k ohýbání a lepení Nyní ohněte všechny části, podél rýhy, co jste si připravili dříve Po ohnutí slepte části k sobě

A strašidelná lucerna je hotová! Dovnitř stačí vložit LED světýlka nebo LED svíčku a Halloweenská nálada rázem zaplní celý váš domov.

Hotová lucerna Hotová lucerna A Halloweenská lucerna je hotová Lucerna je hotová
Hotová lucerna


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Dekorace z 3D kytiček
Dekorace z 3D kytiček
Začíná nám podzim, pojďte si vyrobit barevnou dekoraci do bytu. Dnes budeme vyrábět papírové 3D kytičky a lepit je do rámečku. Kytičky můžete lepit do nějakého tvaru nebo písmene.
shlédnuto: 913x,
komentářů: 0

Podzimní dekorace na dveře
Podzimní dekorace na dveře
Podzim je za dveřmi. Je plný barev a inspirace. Co takhle si vytvořit dekoraci na dveře právě v podzimních barvách?
shlédnuto: 593x,
komentářů: 0

Šablony na barvení
Šablony na barvení
Vyrobte si s námi veselé šablony na barvení. My jsme si pro vás dnes připravili projekt na šablony na barvení květináčů. Ať vaše kytičky ještě více rozzáříte. Oko hned upoutají vzory, které na květináčích během chvilky sami vytvoříte.
shlédnuto: 549x,
komentářů: 0

Náušnice z korku
Náušnice z korku
Dnes si vyrobíme náušnice, a to celkem neobvyklé náušnice, budou totiž z korku. Ten je opravdu atraktivním materiálem na léto. Plotr korek krásně řeže a vy pak náušnice můžete nabarvit, pokreslit nebo nějak jinak ozdobit :) Jdeme na to!
shlédnuto: 670x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.