VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Leptání skla

Tento týden jsme chystali firemní grilovačku i se sportovní soutěží. Bylo potřeba vymyslet nějakou cenu pro vítěze, takže jsme to spojili s touhou vyzkoušet pastu na leptání skla, kterou máme na eshopu. Vytvořili jsme si řezací šablonu a vyleptali jsme nápis na láhev šampaňského :)

Leptání skla

Leptací krém a řezací plotr spolu dohromady přináší opravdu široké možnosti využití na nejrůznější dárky - můžete leptat jména, výročí, nejrůznější vtipné nápisy a každému za pár korun vyrobit originální dárek! Vyleptá jakékoliv skleničky, džbány nebo lahve.

Nechte se inspirovat touto zajímavou dekorativní technikou a udělejte radost sobě nebo svým blízkým originálním dárkem.

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Grill

Postup:

1. Vyřežte šablonu pro leptání

Na řezacím plotru si nejprve z vinylové fólie vytvořte šablonu pro leptání. Je jedno, jaký plotr použijete. My jsme řezali a fotili na Brother ScanNCut, takže pokud ho máte také, budete návod mít včetně detailní instruktáže :)

Vinylovou fólii přilepte na nízkolepící podložku nebo nízkolepící mezipodložku NSS10 a příslušným tlačítkem vložte podložku do plotru.

Vinylovou fólii přilepte na nízkolepící podložku Na displaji zvolte Pattern (Vzor) dále Saved Data (Uložená data)
potom symbol pro Zařízení USB Upravte velikost a umístění vzoru, potvrďte Ok a dejte Cut (Řezat). Upravte velikost a umístění vzoru, potvrďte Ok a dejte Cut (Řezat).

Na displaji zvolte Pattern (Vzor), dále Saved Data (Uložená data) a potom symbol pro Zařízení USB. Vyberte svůj vzor a zvolte Ok. Upravte velikost a umístění vzoru, potvrďte Ok a dejte Cut (Řezat).

Pozn.: Vyřezaný objekt musí kolem sebe mít dostatek místa, abyste při nanášení leptacího krému nezasáhli nežádoucí oblasti.


2. Přeneste šablonu na sklo

Vyřežte šablonu Probíhá vyřezávání

Až bude vyřezávání dokončeno, vyjměte z plotru podložku a pomocí skalpelu nebo háku odstraňte všechny vnitřní části šablony a vinylovou fólii z podložky odlepte.

pomocí skalpelu nebo háku odstraňte všechny vnitřní části šablony Vyřezanou vinylovou šablonu přeneste na transferovou folii Vyřezanou vinylovou šablonu přeneste na transferovou folii

Ostřihněte šablonu na požadovanou velikost a připevněte na ni přenášecí fólii. Odstraňte spodní část vinylové fólie.

Pozn.: Pokud je vaše šablona vytvořena tak, aby žádné části při přenosu neodpadly (tzn. v jednom kuse) nemusíte přenášecí fólii používat.

Nalepte šablonu na lahev tam, kde chcete vyleptat vzor Nalepte šablonu na lahev tam, kde chcete vyleptat vzor Odstraňte přenosovou fólii

Umístěte šablonu na čistou odmaštěnou lahev v místě, kde chcete vyleptat vzor.

Pozn.: Nejdřív lehce přiložte, abyste případně mohly umístění změnit. Až budete spokojeni, dobře připevněte nejprve střed šablony a potom pokračujte v nalepování od středu ven, tak aby nevznikly bubliny.

Odstraňte přenosovou fólii Lahev je připravena pro leptání vzoru

Opatrně odstraňte přenášecí fólii a dobře připevněte okraje vzoru, aby nedošlo k zatečení leptací pasty pod fólii.


3. Vyleptejte svůj vzor

Lahev je připravena pro leptání vzoru Pomocí štětce nebo špachtle naneste na sklo leptací pastu.

Pomocí štětce nebo špachtle naneste na sklo leptací pastu. Nezáleží jejím množství, ale důležité je, aby všechny části vašeho vzoru byly s pastou v kontaktu.

Pastu nechte působit asi 5 – 10 minut Pastu štětcem setřete a můžete ji vrátit zpátky do lahvičky pro další použití Pastu štětcem setřete a můžete ji vrátit zpátky do lahvičky pro další použití otřete zbytky pasty například papírovým kapesníčkem

Pastu nechte působit asi 5 – 10 minut, po té jí setřete a vraťte zpátky do lahvičky. Můžete ji bez problémů použít zase při příštím leptání. Než odlepíte šablonu, ještě otřete zbytky pasty například papírovým kapesníčkem.

otřete zbytky pasty například papírovým kapesníčkem

Opatrně sloupněte vinylovou šablonu.

Zbytky poslední zbytky pasty opláchněte vodou a lahev přeleštěte.

Zbytky poslední zbytky pasty opláchněte vodou a lahev přeleštěte. Zbytky poslední zbytky pasty opláchněte vodou a lahev přeleštěte. Leptání skla - dárky

Tak, a jde se slavit :)
Krásný den
Lenka

Novinka: Videonávod




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

ScanNCut Canvas - jak vytvořit český nápis + VIDEO
ScanNCut Canvas - jak vytvořit český nápis + VIDEO
V tomto návodu vám poradíme, jak vytvořit český nápis v programu ScanNCut Canvas a jak si ho převést do Rhinestone.
shlédnuto: 5974x,
komentářů: 3

Sáček na sušené houby
Sáček na sušené houby
Návod jak ušít jednoduchý tenký sáček a výšivka hříbků.
shlédnuto: 4763x,
komentářů: 9

ScanNCut Canvas - jak vytvořit šablonu pro Rhinestone + VIDEO
ScanNCut Canvas - jak vytvořit šablonu pro Rhinestone + VIDEO
Vybrali jste si na internetu obrázek a rádi byste si z něj pomocí vašeho plotru vyrobili šablonu pro kamínky? Poradíme Vám jak na to.
shlédnuto: 4310x,
komentářů: 0

Bobbin work - zdobení tašky
Bobbin work - zdobení tašky
rychlý a snadný způsob jak si ozdobit třeba tašku nebo polštář prošíváním bavlnkou
shlédnuto: 3813x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.