VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vtipná vánoční trička

Pečení cukroví, zdobení stromečku, v ovzduší vůně vánočního punče a vonných františků. Pojďte přivítat období Vánoc a vyrobit si vtipná vánoční trička. V dnešním projektu si vyrobíme nažehlovačky na trička. Motivy jsme si pro vás připravili opravdu výstižné. Také máte toho jednoho člena rodiny, který miluje sladké, a pokaždé, když pečete vánoční cukroví, chodí jako pešek okolo a pod rukama vám ještě teplé sladkosti krade z pečícího plechu? Tak právě pro něj můžete vyrobit tričko s nažehlovačkou s nápisem *Oficiální ochutnávač vánočního cukroví*. :)

Vtipná vánoční trička

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Oficiální ochutnavač
Vyřezávací šablona - Zlobivé děti
Vyřezávací šablona - Největší dáreček - mimino
Vyřezávací šablona - Největší dáreček - stromek

Postup:

Na výrobu vtipných vánočních nažehlovaček na trička si nachystejte barevnou + černou nažehlovací fólii, triko, nůžky, špachtli, vinylový nůž, řezací plotr, žehličku nebo termolis a skalpel.

Vše co budete potřebovat

Na originální standardní podložku si přilepte středně lepící mezipodložku NSS 20 - modrou a na tu nalepte barevnou nažehlovací fólii stranově obráceně - lesklou stranou dolů (lícem k podložce). Pokud používáte mezipodložky, nezapomeňte používat i kalibrační proužek. :)

Materiál nalepte na mezipodložku

Na řez fólií můžete použít černý automatický nůž, ideální ale je nůž vinylový, který má tenčí čepel a dokáže krásně vyřezat i malinké detaily. Nástroj tedy vyměňte.

Spusťte řez

V plotru si vyvolejte část vzoru s obrázkem a nastavte řez. Pro nažehlovací fólie nezapomeňte zapnout poloviční řez - HALF CUT: ON a nastavit přítlak polovičního řezu - HALF CUT PRESSURE, na naše fólie jsme použili nastavení cut amount 0,5 mm a half cut pressure 2. Ostrost nože se může opotřebením a stářím lišit, v tom případě přítlak zvyšte o jednu hodnotu (hodnota přítlaku 3). Pokud řežete na řezacím plotru řady CM nastavte hloubku nože na cca 1 a přítlak na 0. Pak spusťte řezání.

Připravte si šablonu Nastavte řez Dvě důležité hodnoty pro poloviční řez

Jakmile bude vzor vyřezaný, odlepte nažehlovačku z mezipodložky, nalepte na ni černou nažehlovací fólii opět lícem dolů. V plotru si otevřete vzor s textem a zrcadlově jej otočte viz foto, pak jej správně umístěte a spusťte řezání. Nastavení zůstane stejné, pokud ale používáte fólii, u které si nejste jistí nastavením, raději udělejte na kraji materiálu malý testovací výřez.

Materiál nalepte na mezipodložku U šablony textu přejděte do editace Dejte editaci objektu Vzor zrcadlově obraťte
Vzor musí být zrcadlově obrácený

Pokud máte všechny potřebné vzory dořezané, vezměte si skalpel a přebytečné kousky materiálu odstraňte. Doporučuji postupovat od středu ke kraji materiálu, tak se vám nebude ruka lepit na průhlednou krycí fólii nažehlovačky.

Řez je dokončen Nyní skalpelem odebrete přebytečný materiál Postupujte zevnitř ven

Začněte si předehřívat termolis. Ideální teplota na zažehlování našich nažehlovacích fólií je 155-165°C a délka zažehlování 17-20 sekund. Pokud zažehlujete žehličkou, musíte teplotu podle programu odhadnout a při zažehlování se snažte vyvinout stejnoměrný přítlak na materiál (termolisem bude zažehlení vždy kvalitnější, protože je teplota, čas i přítlak jednotně nastavený).

A nažehlovačka je nachystaná Lepivá strana musí být dole

Text i vzor umístěte na látku a zažehlete. Po zažehlení odloupněte průhlednou krycí fólii.

Vzory si přitiskněte na textil Rozehřejte si termolis Po rozehřátí látku zažehlete Odloupněte průhlednou krycí fólii
A tričko je hotové

A je hotovo! Myslím, že se trička každému krásně povedla. Tematická trika jsou každým rokem více a více populární, navíc tyto jsou i lehce vtipná. Škoda je, že se dají nosit jen o Vánocích. Přejeme krásné vánoční svátky!

Hotové vánoční tričko Hotové vánoční tričko Vánoční tričko Vánoční tričko


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vánoční přání z moosgumi
Vánoční přání z moosgumi
Vánoce jsou tady, Vánoce jsou tady... Co takhle si s námi vyrobit vánoční přání? Taky jste ten typ, co každý rok rozesílá vzdálené rodině a přátelům vlastnoručně vyrobená přáníčka? Mají určitě hodně do sebe! Tak pojďme na to!
shlédnuto: 472x,
komentářů: 0

Halloweenská lucerna
Halloweenská lucerna
Za pár dní jsou dušičky, ale také spousty lidmi oblíbený Halloween. V tyto dny je ve vzduchu cítit magie doprovázená svíčkami. Vyřezávané dýně jsou samozřejmostí. My si ale dnes vyrobíme Halloweenskou lucerničku z papíru, která navodí tajemnou atmosféru.
shlédnuto: 768x,
komentářů: 0

Dekorace z 3D kytiček
Dekorace z 3D kytiček
Začíná nám podzim, pojďte si vyrobit barevnou dekoraci do bytu. Dnes budeme vyrábět papírové 3D kytičky a lepit je do rámečku. Kytičky můžete lepit do nějakého tvaru nebo písmene.
shlédnuto: 904x,
komentářů: 0

Podzimní dekorace na dveře
Podzimní dekorace na dveře
Podzim je za dveřmi. Je plný barev a inspirace. Co takhle si vytvořit dekoraci na dveře právě v podzimních barvách?
shlédnuto: 589x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.