VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční ozdoby na stromeček

Vánoce jsou za chvíli tady, tak je čas začít vytvářet vánoční ozdoby na stromeček. Tento rok jsme si připravili projekt na jedny netradiční ozdoby. Spolu si vytvoříme vinylové nálepky s vánočními motivy, které můžete nalepit na akrylová kolečka. Můžete si vybrat ze spousty motivů, barevnost je libovolná podle vaší dostupnosti vinylových fólií.

Vánoční ozdoby na stromeček

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Vánoční ozdoby

Postup:

Na výrobu ozdob na stromeček z vinylu a akrylových koleček budete potřebovat řezací plotr, vinylové fólie, nůžky, skalpel, kovovou špachtli a hák, přenosovou fólii, vinylový nůž a stužky na uvázání ozdob na stromeček. Navíc budete potřebovat akrylová kolečka, které lze objednat na čínských eshopech jako je AliExpress atd. (do vyhledávače napište *Clear Acrylic Circle*).

Budete potřebovat Nachystejte si

Pro začátek si nalepte vinylovou fólii na nízko lepící mezipodložku NSS 10 - zelenou a šablony si nachystejte v plotru.

Řezat můžete i dvě fólie najednou

Mezipodložka je ochranná vrstva, která se lepí na originální podložku, aby ji ochránila před poškozením a nemusela se tak často dokupovat nová. Jak řezat levněji najdete v našem článku ZDE.

Na akrylová kolečka jsem lepila vždy dvě vrstvy vinylu, každá vrstva má jinou barvu. Motivy volte tak, ať se k sobě krásně hodí, to samé platí i pro barevnost. Šablony si tedy nachystejte, pokud budete chtít, můžete řezat do dvou (či více) barev vinylu najednou. V tomto případě je dobré si podkladový materiál vždy naskenovat, ať vidíte, zda máte šablony správně umístěné.

Naskenujte si podkladový materiál Upravte rozmístění šablon

Dále si nastavte řez plotru. Já jsem používala řezací plotr Brother ScanNCut řady SDX. Pamatujte, že chcete vyřezat jen vrchní vinylovou vrstvu, proto nastavte poloviční řez HALF CUT: ON. Hodnotu přítlaku - pozor, musíte nastavit přítlak pro poloviční řez - Cut Pressure (Half Cut) - nastavte v rozmezí -2 až -1, rychlost (Speed) můžete zvýšit. Pokud používáte řezací plotr Brother ScanNCut řady CM, nastavte přítlak přímo na noži. Doporučuji si vždy otestovat přítlak pomocí zkušebního řezu. Po nastavení řezu dejte START.

Nastavte řez plortu HALF CUT pro vinylové fólie vždy na ON

Vinylovou fólii můžete řezat univerzálním automatickým nožem (černým) nebo vinylovým nožem, který je ideální na veškeré fólie. Tento nůž má světle modrý držák a má menší čepel, která je pro řezání fólií preciznější a dokáže krásně vyřezat opravdu drobné detaily.

Jakmile budou všechny šablony vyřezané, odstraňte přebytečnou fólii pomocí špachtle, poté pomalu odstraňte vnitřní části šablony - skvělý je na to skalpel.

Fólie jsou vyřezané Přebytek vinylu odstraňte pomocí špachtle Přebytek vinylu odeberte Odstraňte vnitřní výřezky
Odstraňte vnitřní výřezky

Nyní přijde na řadu přenosová fólie. Z té si ustřihněte dostatečně velký kousek na pokrytí jednoho nebo klidně všech motivů zároveň. Z přenosové fólie vždy po kousku odlepte podkladový materiál a přilepte přenosku na vyřezané motivy. Přenosku pořádně přilepte, snažte se zabránit tvorbě bublinek.

Nachystejte si přenosovou fólii Přenosovou fólii nalepte na vinylové výřezky

Vinyl s přenoskou odlepte z mezipodložky a přenosku s vyřezaným motivem můžete odlepit z podkladového materiálu, na kterém byl vinyl. Motiv přeneste na akrylové kolečko a sejměte přenosku. Vinylové nálepky na sebe navrstvěte různými barvami i motivy. Nápisy by měly být jako poslední (vrchní) vrstva, ať jdou přečíst.

Vinyl s přenoskou odeberte z podložky Přenoskou rozstřihněte pokud spojuje více vzorů Vinyl a přenoskou odeberte z podkladového materiálu Vinyl nalepte na kolečko
Vinyl vrstvěte Vinyl vrstvěte

Poté už stačí provléct akrylovým kolečkem stužku a udělat na ní mašli.

A je hotovo Už jen připevnit stužku Hotové ozdoby na stromeček

Ozdoby jsou hotové a připravené k zavěšení na stromeček (nebo třeba záclonu). Akrylová kolečka jako ozdoby jsou úžasné, jsou totiž průhledné, takže přes ně půjde vidět záře světýlek na stromeček, světlo se přes ně bude lámat a tím působit opravdu kouzelně. Tak Šťastné a Veselé :)

Akrylová kolečka s vinylovými nálepkami Ozdoby na stromeček Hotové ozdoby Hotové ozdoby
Hotové ozdoby


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vtipná vánoční trička
Vtipná vánoční trička
Také máte toho jednoho člena rodiny, který miluje sladké, a pokaždé, když pečete Vánoční cukroví, chodí jako pešek okolo a pod rukama vám ještě teplé sladkosti krade z pečícího plechu? Tzv. *Oficiální ochutnávač vánočního cukroví*.
shlédnuto: 690x,
komentářů: 0

Vánoční přání z moosgumi
Vánoční přání z moosgumi
Vánoce jsou tady, Vánoce jsou tady... Co takhle si s námi vyrobit vánoční přání? Taky jste ten typ, co každý rok rozesílá vzdálené rodině a přátelům vlastnoručně vyrobená přáníčka? Mají určitě hodně do sebe! Tak pojďme na to!
shlédnuto: 475x,
komentářů: 0

Halloweenská lucerna
Halloweenská lucerna
Za pár dní jsou dušičky, ale také spousty lidmi oblíbený Halloween. V tyto dny je ve vzduchu cítit magie doprovázená svíčkami. Vyřezávané dýně jsou samozřejmostí. My si ale dnes vyrobíme Halloweenskou lucerničku z papíru, která navodí tajemnou atmosféru.
shlédnuto: 772x,
komentářů: 0

Dekorace z 3D kytiček
Dekorace z 3D kytiček
Začíná nám podzim, pojďte si vyrobit barevnou dekoraci do bytu. Dnes budeme vyrábět papírové 3D kytičky a lepit je do rámečku. Kytičky můžete lepit do nějakého tvaru nebo písmene.
shlédnuto: 913x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.