VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční přání z moosgumi

Vánoce jsou tady, Vánoce jsou tady... Co takhle si s námi vyrobit vánoční či zimní přání? Tentokrát přání vyrobíme z pěnovky, chcete-li z moosgumi. Taky jste ten typ, co každý rok rozesílá vzdálené rodině a přátelům vlastnoručně vyrobená přáníčka? Mají určitě hodně do sebe! Tak pojďme na to!

Vánoční přání z moosgumi

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Zimní přání

Postup:

Na výrobu zimního přání z moosgumi budete potřebovat barevné papíry, popř. ozdobné vzorované papíry, barevnou pěnovku, nůžky, lepidlo nebo roller lepidlo, špachtli, pravítko, přírodní klubíčko s jutou (motouz) a řezací plotr.

Nachystejte si

Na nízko lepící mezipodložku NSS 10 (zelenou) si nalepte barevný či bílý papír a v plotru si otevřete šablonu přání. Pokud chcete, můžete řezat zároveň dvě šablony - šablona přání a šablona polaroid rámečku na fotku, proto jsem na lepivou podložku nalepila zároveň dva papíry různých barev, osvědčilo se mi na přání použít jeden papír bílý a jeden barevný. Upozorňuji ale, že vždy musíte použít papíry o stejné gramáži, doporučuji použít papír alespoň 250g/m2.

Papír nalepte na nízko lepící podložku

Umístěte si šablony podle materiálu, který máte nalepený na mezipodložce, pokud si nejste jistí, zda se vám šablony vlezou do materiálu, naskenujte si podložku. Na řez papíru použijte univerzální automatický nůž (černý). Nyní přejděte do nastavení řezu a nastavte přítlak pro váš papír. Já jsem použila papír gramáže cca 260g/m2, proto jsem použila přítlak (cut pressure) -1 a rychlost (speed) můžete dát vyšší (třeba 7). Pak spusťte řez.

Otevřete si šablonu přání a rámečku Nastavte řez pro papír

Po dokončení řezu, odeberte papír z podložky a podložku vyjměte z plotru. Do plotru vložte podložku s extrémně lepivou mezipodložkou NSS 30 (růžovou) a nalepte na ni moosgumi. Pěnovku jsem vybrala barevnou. Na řez moosgumi použijte univerzální automatický nůž (černý), čím ostřejší tím lepší. V plotru (já jsem použila řezací plotr Brother řady SDX) si otevřete šablonu vloček a rukavic. Při nastavení řezu pro pěnovku můžete nechat přítlak na automat, takto se mi pěnovka řezala nejlépe. Rychlost doporučuji snížit, protože je moosguma celkem složitý materiál. Pokud si nastavením řezu nejste jistí, raději si udělejte zkušební řez pomocí ikony *Test*. Po testu spusťte řezání.

Moosgumi si nalepte na extrémně lepivou podložku Otevřete si šablonu vloček, rukavic a čepice Nastavení řezu plotru

Pokud vám v průběhu řezu plotr zahlásí hlášku 'Estimated time to finish cutting has been updated.' znamená to, že plotr bude řezat automaticky 2x nebo 3x, aby byl řez úplný.

Estimated time has been updated.

Jakmile bude pěnovka vyřezaná, odlepte ji opatrně z podložky pomocí špachtle. Jako poslední si v plotru otevřete šablonu s drobnými detaily k čepici a rukavicím. Na tyto vzory jsem použila tenkou moosgumu (tento materiál bych zařadila mezi moosgumu a koženku). Na drobné doplňky ale můžete použít klasickou moosgumu. Tenkou pěnovku také nalepte na extrémně lepící mezipodložku NSS 30 (růžovou), nastavení řezu můžete nechat stejné jako pro klasickou pěnovku.

A pěnovka je vyřezaná Tenkou pěnovku nalepte také na extrémně lepící mezipodložku Otevřete si šablonu s detaily pro rukavice a čepici Nastavte řez

Až budete mít všechny části vyřezané, přijde na řadu slepování všech částí přání. Jako první přeložte samotné přání napůl, můžete použít pravítko na precizní přeložení papíru. Jako další naneste lepidlo (já jsem použila roller lepidlo) na rámeček polaroidu a přilepte jej na přední stranu přání. Dále naneste lepidlo na drobné části a ty nalepte na rukavice a čepici. Pak lepidlo naneste na rukavice, čepici i vločky. Jako první nalepte na přání rukavice, ty jsem nalepila dovnitř rámečku, poté jsem je na oko spojila provázkem a na něm jsem udělala mašli (viz foto). Další na přání nalepte zbytek výřezků z moosgumi.

Nyní vše nalepte na přání Přání v půlce přehněte Naneste lepidlo Rámeček nalepte na přední stranu přání
Malé části přilepte na čepici a rukavice Lepidlo naneste na všechny části moosgumi První přilepte rukavice Na provázku udělejte mašličku
A je hotovo!

A přání je hotové! Do vytváření můžete zapojit i děti. Pěnovka je hravý materiál a na přání vypadá plasticky a 3D. Pak už jen stačí napsat osobní přáníčko či rýmovačku a rozeslat jej rodině či známým. Tak krásné svátky!

Krásná zimní přání jsou připravená na rozeslání Přání jsou hotová Detail přání Modré zimní přání


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Halloweenská lucerna
Halloweenská lucerna
Za pár dní jsou dušičky, ale také spousty lidmi oblíbený Halloween. V tyto dny je ve vzduchu cítit magie doprovázená svíčkami. Vyřezávané dýně jsou samozřejmostí. My si ale dnes vyrobíme Halloweenskou lucerničku z papíru, která navodí tajemnou atmosféru.
shlédnuto: 766x,
komentářů: 0

Dekorace z 3D kytiček
Dekorace z 3D kytiček
Začíná nám podzim, pojďte si vyrobit barevnou dekoraci do bytu. Dnes budeme vyrábět papírové 3D kytičky a lepit je do rámečku. Kytičky můžete lepit do nějakého tvaru nebo písmene.
shlédnuto: 903x,
komentářů: 0

Podzimní dekorace na dveře
Podzimní dekorace na dveře
Podzim je za dveřmi. Je plný barev a inspirace. Co takhle si vytvořit dekoraci na dveře právě v podzimních barvách?
shlédnuto: 587x,
komentářů: 0

Šablony na barvení
Šablony na barvení
Vyrobte si s námi veselé šablony na barvení. My jsme si pro vás dnes připravili projekt na šablony na barvení květináčů. Ať vaše kytičky ještě více rozzáříte. Oko hned upoutají vzory, které na květináčích během chvilky sami vytvoříte.
shlédnuto: 542x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.