VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Valentýnský polštář

Také sháníte každý rok po obchodech něco pěkného pro přítele/manžela k Valentýnu, ale všude narážíte na okoukané zbytečnosti? Vyrobte mu polštářek, kterým mu ukážete jak moc vám na něm záleží!

Valentýnský polštář

Polštářek můžete darovat i mamince, babičce, kamarádce a použít můžete různé druhy vyšívacích vzorů.

Použité výšivky

Valentýn

Postup:

Na polštář potřebujete látku velikosti cca 100x47 cm s tím, že potom velikost hotového povlaku je 45x40 cm. My jsme použili měkkounký fleece. Před vyšíváním je fleece potřeba vyztužit - zespodu jsme použili nažehlovací trhací materiál a shora jsme dali vyšívací rozpustnou fólii 25 µ/m2, aby chloupky fleesu nevylézaly z vyšité oblasti ven (fólie je určená pro vyšívání na ručníky, látky s vlasem apod.)

Podžehlený fleece i s rozpustnou fólií upněte do vyšívacího rámečku a vzor vyšijte. My jsme vzor vyšívali na stroji Brother innov-s V3LE.

Podžehlený fleece upněte do vyšívacího rámečku Podžehlený fleece upněte do vyšívacího rámečku Rámeček upněte do stroje Na fleece přiložte vyšívací rozpustnou fólii
Vzor vyšijte Vzor vyšijte

Po vyšití opatrně odtrhněte výztuhy, vyšívací rozpustnou fólii po odtržení ještě můžete napařit žehličkou aby úplně zmizela.

Odtrhněte vyšívací rozpustnou fólii a nažehlovací trhací materiál

Použili jsme nejjednodušší druh zapínání polštářů - a to tzv. hotelové zapínání. Pruh látky složte lícem k sobě tak, aby se okraje cca 20 cm překrývaly. Zašpendlete a cca 1 cm od okraje prošijte. Materiál se netřepí tak není potřeba okraj zapravovat cik-cak stehem. Samozřejmě kdybyste měli plátno, bylo by potřeba kraje ještě obnitkovat nebo jinak začistit.

Pruh látky složte lícem k sobě, aby se okraje cca 20 cm překrývaly Pruh látky složte lícem k sobě, aby se okraje cca 20 cm překrývaly Pruh látky složte lícem k sobě, aby se okraje cca 20 cm překrývaly Látku prošijte

Povlak na polštář obraťte lícem nahoru a máte dárek na Valentýna pro svého milého hotový.

Hotový povlak Hotový povlak

PS: Povlakem na Valentýna určitě potěšíte nejen svého milého, ale třeba i maminku, babičku nebo kamarádku. Použít můžete různé výšivky se srdíčky, které najdete zde na našich stránkách.

Hotový povlak Hotový povlak


Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Vločky z moosgumi
Vločky z moosgumi
Zimní čas svádí všechny z nás ke kreativní činnosti, tak proč si nevytvořit i originální ozdoby na stromeček? Užijte si s dětmi Vánoční tvoření!
shlédnuto: 1357x,
komentářů: 0

Krajkové vyšívané hvězdičky
Krajkové vyšívané hvězdičky
Ozdobte si letos vánoční stromeček netradičně!
shlédnuto: 2939x,
komentářů: 0

Vánoční lucerna
Vánoční lucerna
Máme pro vás typ na první Vánoční výrobek - lucerničku se soby a hvězdičkami. Lucernička bude skvělým doplňkem do vaši domácnosti a můžete ji věnovat i jako dárek.
shlédnuto: 3204x,
komentářů: 2

Vánoční hvězda
Vánoční hvězda
Připravili jsme si pro vás návod na plastickou Vánoční hvězdu, kterých si můžete vyrobit tolik, kolik jen budete chtít!
shlédnuto: 1954x,
komentářů: 2






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.