VIP přístup pro naše zákazníky: LOGO NEJ Šicí stroje
s nákupem stroje na www.nej-sici-stroje.cz získáte:
tisíce výšivek a řezacích šablon i pro komerční využití, nadstandardní podporu a další VIP služby

Vánoční vyleptaný rámeček

Pomalu na mě začíná dopadat vánoční splín a má to hodně důvodů. Jedním z nejzásadnějších je ten, že ještě nemám nakoupenou ani půlku dárků co bych potřebovala. Každý rok si říkám, že s tím začnu už nejlépe v létě (:D), ale nakonec to připadne na poslední týden před Vánoci :). Dnes jsem se konečně odhodlala vyrobit si jeden dáreček sama za pomoci leptacího krému a ráda vám ho představím v tomto projektu.

Vánoční vyleptaný rámeček

Leptací krém mě zaujal ihned, jak jsem zjistila, jak a na co se používá. S leptacím krémem můžete vytvářet krásné dárky pro své blízké. Můžete si vyleptat nápisy na sklenice nebo na láhev k narozeninám či k nějaké jiné příležitosti jako je např. výročí a mnoho dalších. :)

Použité vyřezávací šablony:

Vyřezávací šablona - Leptání rámečku

Postup:

K tomuto projektu budete potřebovat řezací plotr, leptací krém, vinylovou fólii, přenášecí fólii, skleněný rámeček a nějakou špejli, štětec nebo špachtličku k nanesení leptacího krému. Výborný je také i skalpel nebo kovová špachtle a hák k odstranění přebytečných zbytků fólie.

Nachystaný materiál

Vyřezávací šablonu si nejprve stáhněte na USB flash disk a ten pak vložte do plotru. Nachystejte si vinylovou fólii, která by měla být o malinko větší než je samotná řezací šablona a přilepte ji na nízko lepící mezipodložku. Vzor poté nechte na plotru vyřezat, naše nastavení pro vyřezávání vinylové fólie bylo hloubka nože: mezi 1-2 a přítlak žádný.

Příprava šablony Skenování fólie Umístění šablony

Z vyřezané šablony odstraňte přebytečné kousky fólie (jsou to v tomto případě vnitřní kousky fólie), odlepte ji od mezipodložky a překryjte ji přenášecí fólií. Jakmile máte šablonu přelepenou přenášecí fólií, opatrně odstraňte papírový podklad vinylové fólie a šablonu můžete nalepit na rámeček. Nalepte nejprve jeden z rohů šablony, abyste s ní mohli v případě potřeby ještě pohnout, poté šablonu opatrně nalepujte od kraje ke kraji tak, aby v šabloně nevznikly bubliny a odstraňte přenosovou fólii.

Odstranění přebytečné fólie Odstranění přebytečné fólie Přelepení přenosnou fólií Přelepení přenosnou fólií
Přelepení přenosnou fólií Odlepení tvrdého papíru z vinylové fólie Uhlazení fólie Odstranění přenosné fólie

Pomocí špejle nebo jakékoliv jiné špachtličky naneste leptací krém na skleněné části vyčuhující z šablony. Leptacího krému naneste určitě raději vyšší vrstvu a nechte zhruba 15 min působit. Po 15 minutách pomocí špachtličky krém můžete opět přenést do lahvičky (dá se používat opakovaně), rámeček umyjte a odstraňte šablonu.

Leptání skla Leptání skla Odstranění fólie

Tak a je hotovo, jeden z vánočních dárků je na světě :). Do rámečku můžete vložit fotku a darovat ho babičce, mamince, tatínkovi, podle toho, jakou šablonu si vyberete (V naší připravené šabloně najdete mnoho variací) :).

Hotový rámeček Hotový rámeček

Krásné Vánoce
tým NEJ šicí stroje

Novinka: Videonávod




Vaše komentáře k projektu

Číst a psát komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé. >> registrovat >>

Další nápady, návody, projekty:

Adventní kalendář
Adventní kalendář
Sháníte originální adventní kalendář ? Tak se hned pusťte do šití! S tímto návodem to pro vás bude hračka. :)
shlédnuto: 3191x,
komentářů: 0

Zimní dětské rukavice
Zimní dětské rukavice
Zbyl vám ještě fleece a máte chuť na něco složitějšího? Zkuste ušít rukavice :)
shlédnuto: 3428x,
komentářů: 0

Fleecový nákrčník
Fleecový nákrčník
Zimu máme za dveřmi, takže jsme pro vás připravili seriál návodů na šití teploučkých fleecových rukavic, čepice a nákrčníku.
Začneme tím nejjednodušším, a to je nákrčník.

shlédnuto: 2564x,
komentářů: 0

Dětská fleecová čepice
Dětská fleecová čepice
Venku začíná přituhovat a vy jste možná právě zjistili, že jsou dětem jejich loňské čepice malé nebo se jim barevně nehodí k letošní nové bundě.
shlédnuto: 2376x,
komentářů: 0






  Šicí stroje JANOME   Šicí stroje LADA   Šicí stroje Merrylock   Šicí stroje BROTHER   Šicí stroje BERNINA   Šicí stroje VERONICA   Šicí stroje PFAFF   Šicí stroje JUKI
VYŠÍVÁNÍ VYŘEZÁVÁNÍ PROJEKTY NOVINKY KDE NAKUPOVAT Vyšívací stroje Příslušenství pro vyšívání Řezací plotry Příslušenství pro vyřezávání NEJ Šicí stroje O NÁS DOTAZY O VYŠÍVÁNÍ
lenka@nej-sici-stroje.cz
DOPORUČUJEME
Moje Galanterka
Látky Gábinka.cz
šicí stroje
Jitka Mrázková
Na těchto internetových stránkách pro vás přinášíme pracovní postupy, projekty, výšivky, vyšívací vzory a mnoho dalších podnětů pro vaši kreativní tvorbu. Vyšívací vzory vycházejí od nás samotných, našich klientů a licencovaných knihoven, děkujeme vám všem za vaši spolupráci. Práva užití náleží vlastníkům projektů, vzorů, výšivek, šablon, vybrané design vzory Graphics Factory.com. Kopírování a další šíření obsahu těchto internetových stánek je bez předchozího písemného souhlasu zakázáno. Celý portál je financován z prodejů NEJ Šicí stroje - děkujeme za vaši podporu. Copyright NEJ Šicí stroje 2008-2024.